Popa din Vişagu era să rămână fără penis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul a fost răspopit la scurt timp după ce un enoriaş i-a rupt organul genital, enervat de jignirile pe care acesta i le aducea soţiei sale. Deşi şi-a pierdut slujba, preotul Ovidiu Puia continuă să ocupe casa parohială, spre nemulţumirea sătenilor din Vişagu, comuna Săcuieu.

Preotul Ovidiu Puia a devenit personaj de legendă în Vişagu, dar şi în satele din apropiere. Păţania de acum o lună, în urma căreia era cât pe ce să rămână fără organul sexual, este subiectul numărul unu de discuţie al localnicilor. Bărbaţii se amuză copios pe seama întâmplării. Femeile, în schimb, se ruşinează când vine vorba de popa Puia. Preotul a refuzat să vorbească despre situaţia sa şi s-a baricadat în casa parohială.

De la băutură...

„Totul i se trage de la băutură. Prea multă nu-i deloc bună. Aşa, câte un păhărel mai merge, da’ popa le trăgea de numa’”, povesteşte fierarul Toader Gavrilă, şef peste birtul din Vişagu. Din colţul barului, badea Viorel îl aprobă: „Nu era de treabă popa ăsta, numa’ când era la biserică. După ce pleca, era vai şi-amar”.
Ambii vorbesc mai degrabă cu dezamăgire despre preotul Ovidiu Puia, despe care, la început, aveau o părere bună, pe care şi-au schimbat-o repede. „Era căsătorit la Cluj, da’ o divorţat. Apoi, şi-o luat o fată de aici, deşi nu merge asta la popi. Da’ la început nu o fost bai mare cu el. Numa’ după ce s-o apucat să bea, de îl ştia tătă lumea de-aicea”, spune Gavrilă.

Era să rămână fără bărbăţie

Scandalurile provocate de preot nu au fost deloc rare, mai povesteşte bărbatul. Mai mereu, motivele erau legate de femeile din sat. De la asta i s-a şi tras păţania cu organul genital scos, pentru o perioadă, din funcţiune.
„Mergea de obicei în satele vecine, unde bea până târziu. Venea tot pe la 1-2 noaptea acasă. Odată, s-o legat de un tânăr din sat. I-o zis că de fapt el i-o făcut copiii, şi nu muierea lui. Atunci s-o petrecut nenorocirea, pe drumul spre sat. S-or luat la bătaie şi după aia o ajuns popa la spital”, spune Vasile, un bătrân din sat.
Veşti despre isprăvile preotului Puia au ajuns şi în satele vecine. Lenuţa Popa, din Săcuieu, nu prea vrea să vorbească despre el: „Nu-i de nicio ispravă. De la biserică, mergea direct la birt. Avea gagici peste tot, şi la noi în sat, şi la Bologa. Tot umbla pe la ele şi se îmbăta”. La Bologa, proprietarul birtului are numai cuvinte de laudă despre preot. „Îl ştiu de 16 ani. E băiat bun. E drept, mai făcea şi greşeli”, spune Marin Potra, care e şi consilier local. „A avut ceva probleme, e drept. Oricum, acum e caterisit”, încheie el.

„Se poate ajunge la deces”

Medicii de la Spitalul Orăşenesc Huedin au confirmat faptul că preotul Puia a fost internat de urgenţă cu leziuni la penis. „Situaţia ne-a fost prezentată drept accident casnic”, s-a limitat să spună unul dintre ei.
Conform medicilor de la spitalul din Huedin, leziunile penisului sunt printre cele mai grave pe care le poate avea un bărbat. „Se poate ajunge chiar la deces. De obicei, leziunile se produc atunci când penisul este în stadiu erectil, iar asupra organului se exercită o presiune foarte mare”, ne-a spus unul dintre medici. Incidentul din Vişagu nu a ajuns în atenţia poliţiei, întrucât preotul Puia şi agresorul său s-au împăcat la puţin timp după incident.

A fost caterisit

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bogdan Ivanov, confirmă faptul că, în urmă cu trei săptămâni, preotul Ovidiu Puia a fost caterisit. „Motivul exact nu îl cunosc. Dar, cu siguranţă, trebuie să fie ceva grav, altfel nu se lua această decizie la Consistoriu. El mai poate face apel doar la Sfântul SInod”, a declarat Ivanov

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite