A concediat greşit? Ponta a repus în funcţie un vicepreşedinte INS demis în urmă cu două zile şi a dat afară un altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a semnat sâmbata decizia de numire a lui Gered Beatrix în functia de vicepresedinte al Institutului Naţional de Stastistică (INS). Hotărârea vine la doar două zile, după ce acelaşi premier Victor Ponta o destituise din postul respectiv.

Victor Ponta a semnat sâmbata decizia de numire a doamnei Gered Beatrix în functia de vicepresedinte al INS. Hotărârea vine la doar două zile, după ce acelaşi premier Victor Ponta o destituise din postul respectiv.  În schimb, tot sâmbătă, premierul l-a demis pe celalalt vicepresedinte rămas în functie, Cosmin Sabo.

Printr-o decizie semnata cu data de sâmbata, 7 iulie, si publicata în Monitorul Oficial, primul ministru o numeste pe doamna Gered Beatrix în functia de vicepresedinte al Institutului National de Statistica.

Aceasta decizie vine dupa ce în data de joi, 5 iulie, Victor Ponta semnase o alta decizie, prin care a demis-o pe Gered Beatrix din functia de vicepresedinte al INS.

Gered se ocupa de IT si infrastructura la INS, iar Cosmin Sabo coordona activitatea de statistica economică şi socială, potrivit site-ului oficial al institutului.

UPDATE 19.50 De fapt, lucrurile sunt mult mai simple. Gered Beatrix a fost susţinută pentru funcţia vicepreşedinte INS de către UDMR, partid din care face parte. Acelaşi partid, UDMR a susţinut, cel puţin printr-o parte a membrilor săi, suspendarea preşedintelui Traian Băsescu în Parlament, ţinând cont de rezultatul votului din urmă cu numai o zi. Aceasta în condiţiile în care presa a relatat negocierile dure ce au avut loc între liderii USL şi cei al UDMR şi UNPR.

În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Sabo, aici totul este şi mai clar: acesta este membru PDL şi a fost susţinut de acest partid.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite