Victor Ponta depune plângere penală împotriva premierului Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta se plânge că Ungureanu a împărţit banii discreţionar către primăriile PDL.
Ponta se plânge că Ungureanu a împărţit banii discreţionar către primăriile PDL.

Liderul PSD, Victor Ponta, depune plângere penală împotriva primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu pe motiv că banii de la Guvern au fost împărţiţi discreţionar primăriilor PDL.

Premierul a scris pe blogul său că a făcut această plângere şi dă exemplul localităţilor din Gorj.

"Va atasez mai jos lista localitatilor beneficiare ale generozitatii Guvernului Ungureanu, exact inainte de campania electorala. Naivii si talibanii basescieni, transformati peste noapte in adulatori ai Dlui. MRU (noul favorit al lui Zeus, cel care a indepartat-o chiar si pe inamovibila Elena de langa fotoliul prezidential) au ocazia sa numere. Si daca cumva sufera de "sindromul Roberta", ii ajut eu - din 51 localitati conduse de USL, au primit bani de la guvern - ati ghicit - ZERO! De la PDL si aliati, din 19 au primit bani 19!", scrie Ponta pe blog.

image

Ponta mai scrie că în calitatea sa de deputat de Gorj, depune la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitţe o plângere penală împotriva premierului şi a miniştrilor care au contrasemnat o hotărâre de guvern "vădit ilegală". "Aceştia au comis infractiunea de abuz in serviciu si au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 localitati din judet care nu au primari PDL!", susţine el.

La începutul săptămânii, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a acceptat să aloce din fondurile Guvernului bani către primării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, autoritățile locale primesc bani în funcţie de necesarul pentru cofinanţarea unor proiecte europene şi plata unor datorii acumulate. Suma totală alocată a fost de 648,233 de milioane de lei.

"Punctul de vedere al premierului este de a face aceste alocări în funcţie de necesităţile comunităţilor locale. Sunt două principii: cofinanţarea proiectelor europene şi primăriile cu probleme în plata datoriilor curente restanţe", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Cu o săptămână în urmă, premierul Ungureanu a ieşit nervos de la întâlnirea coaliţiei, acuzând presiunile făcute de PDL în alocarea fondurilor către autorităţile locale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite