Ponta, cumătru cu un interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor şi Daciana Ponta
Victor şi Daciana Ponta

Victor Ponta a avut şi el parte de o nuntă în acest weekend, la fel ca Traian Băsescu. Dacă preşedintele a fost socru mic la nunta fiicei sale Elena, premierul a fost naş la cununia băiatului unui fost interlop.

Este vorba de avocatul Laurenţiu Gorun, care s-a căsătorit cu Larisa Mocioalcă, fiica deputatului PSD Ion Mocioalcă.

Atât cununia religioasă, cât şi petrecerea au avut loc la Palatul Ştirbei. „Pe Victor Ponta l-am rugat eu să ne fie naş. Ne cunoaştem de ceva vreme, suntem relativ apropiaţi ca vârstă şi mi-am permis acest lucru. Eu îl văd ca pe Victor, naşul nostru", a declarat mirele pentru „Săptămâna în Oltenia".

Socrul mare, Vasile Gorun, supranumitul „Vulturul" sau „Dumnezeu", a fost unul dintre cei mai temuţi interlopi din Râmnicu Vâlcea. Ani la rând, el a făcut legea în oraş, bucurându-se de protecţia unor poliţişti. Cele mai multe acuzaţii la adresa lui, în urma cărora a fost arestat şi condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, erau legate de activitatea de cămătărie.

Puşcăria l-a cuminţit

Gorun a fost judecat în nouă dosare de şantaj, lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. În momentul descinderii la locuinţa lui, anchetatorii au fost la un pas de a fi sfâşiaţi de câinii de pază ai interlopului.
Din 1996 şi până în 2001, Gorun şi-a ispăşit pedeapsa la Penitenciarul Colibaşi, timp în care afacerile legale ale familiei, precum pizzeria „La Vulturul", din centrul Râmnicului, au fost administrate de soţia lui. După eliberarea din penitenciar, fostul interlop s-a ţinut departe de activitatea infracţională, putând fi văzut adesea plimbându-şi câinii prin Parcul Zăvoi.

În schimb, „locotenenţii" lui Gorun au continuat şirul infracţiunilor. Dumitru Iordache, zis „Piele", a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la 11 ani de închisoare pentru cămătărie, şantaj, evaziune fiscală şi spălare de bani. Ion Gorun, zis „Lorică", nepotul „Vulturului", este arestat în prezent, alături de alţi opt membri ai noii grupări, pentru implicarea într-o reţea de furturi de maşini de lux.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite