Ponta la Bruxelles: Discuţiile din Consiliul European sunt foarte complexe. Vestea bună: României nu îi vor fi reduse fondurile structurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La pauza discuţiilor de la Consiliul European de la Bruxelles, premierul Victor Ponta a susţinut o declaraţie de presă prin care a ţinut să transmită poporului român două veşti bune: liderii europeni s-au arătat mulţumiţi de faptul că România a respectat coordonatele acordurilor cu FMI, iar România nu va avea fonduri europene reduse prin viitorul buget al UE - 2014-2020.

Victor Ponta a susţinut că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a apreciat faptul că România a respectat coordonatele acordurilor semnate cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

„S-a apreciat respectarea şi încadrarea (n.n. economiei României) în coordonatele acordurilor FMI-UE. Principala recomandare a fost clară şi simplă, aceea de  de a păstra această încadrare şi obligaţiile pe care ni le-am asumat”

De asemenea, premierul susţine că a primit asigurări că România nu va avea fonduri reduse în cadrul financiar multi-anual 2014-2020 - viitorul buget al UE. Acesta a menţionat că nici fondurile agricole, nici cele structurale şi de coeziune nu vor fi afectate.

"România nu va avea fonduri europene reduse nici în privinţa plăţilor directe pe agricultură şi nici în privinţa fondurilor structurale. Este obligaţia noastră de a ne îmbunătăţi capacitatea de absorbţie şi de a indentifica prioritatile pentru România astfel încât să folosim cu adevărat fondurile eurropene", a mai spus Ponta.

„Am primit asigurări că fondurile afectate pactului de creştere economică şi locuri de muncă nu vor proveni din fondurile europene pentru că România, pe ultimul loc în UE la absorbţia lor, ar fi avut cel mai mult de suferit".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite