Pompierii au gatit pentru Tamara si Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii bucatari s-au intrecut in gatit sarmale, pomana porcului, piftie, carnati, caltabos si lebar. Intre trei si sapte zile a durat totul: pregatirea si prepararea mancarurilor cu care au

Pompierii bucatari s-au intrecut in gatit sarmale, pomana porcului, piftie, carnati, caltabos si lebar.
Intre trei si sapte zile a durat totul: pregatirea si prepararea mancarurilor cu care au vrut sa ii convinga, sambata, pe membrii juriului, Tamara Buciuceanu si Cristian Popescu-Piedone, ca sunt cei mai buni. Cea mai gustoasa a fost mancarea pre-parata de bucatarul Detasamentului O--bor, Marian Ciubuc. Nici mai mult, nici mai putin, acesta a adus o intreaga instalatie de facut tuica si i-a ademenit pe cei prezenti cu pomana porcului, gatita "la minut". El a fost desemnat si cel mai bun bucatar, dupa ce anii trecuti a fost nevoit sa se multumeasca cu locul secund. "Bucatarii pompieri nu sunt in prim-plan, dar au un rol foarte important in hranirea celorlalti, pentru a putea depasi eforturile fizice la care sunt supusi", a declarat inspector-sef Aurel Udor, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, care a adaugat ca, potrivit specialistilor, multi dintre acesti pompieri bucatari pot fi angajati la orice restaurant cu renume. De aceeasi parere a fost si vedeta din "Cus-crele", Tamara Buciuceanu, care a rostit clar si raspicat: "Mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam". Militarii in termen care s-au evidentiat la cea de-a patra editie a Concursului pompierilor bucatari vor primi de Craciun cinci zile de permisie.

In Capitala, doar jumatate din activitatea pompierilor este legata de incendii
Aproape jumatate din totalul interventiilor pompierilor militari bucuresteni nu are nici o legatura cu stingerea focurilor, releva bilantul pentru perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2005. Din 2.248 de interventii, 1.177 se refera la incendii (52%), 494 la inundatii (22%), 113 la accidente rutiere (5%), batrani blocati sau evacuari - 270 (12%), iar alte interventii - 194 (9%). Cele mai frecvente cauze de incendii au fost flacarile (32%), scurtcircuitele (28%) si neglijenta fumatorilor (26%), a declarat Aurel Udor, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite