Poluarea apelor, 20 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care poluează apele sau zonele de protecţie a apelor riscă închisoarea sau amenzi de sute de milioane de lei, potrivit actului normativ care modifică şi completează Legea apelor. Poluarea

Cei care poluează apele sau zonele de protecţie a apelor riscă închisoarea sau amenzi de sute de milioane de lei, potrivit actului normativ care modifică şi completează Legea apelor.
Poluarea resurselor de apă, descărcarea apelor uzate şi a deşeurilor sau depozitarea combustibilului nuclear sau a deşeurilor rezultate din folosirea acestuia în albia majoră a râurilor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani. Dacă faptele au provocat moartea uneia sau a mai multor persoane, otrăvirea în masă a populaţiei, provocarea de epidemii sau o pagubă importantă economiei naţionale, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
UE a stabilit o listă neagră a substanţelor poluante
Ministerul Mediului a stabilit şi termene precise până la care agenţii economici poluatori trebuie să se conformeze la noile reguli. Până la 31 decembrie 2006, firmele care evacuează în ape substanţe periculoase cu toxicitate medie (precum unele metale şi dezinfectanţi) trebuie să stabilească programe de reducere a poluării. Agenţii economici cărora li s-a acordat perioada de tranziţie trebuie să implementeze programe de reducere a poluării pentru substanţele cu toxicitate ridicată, cum ar fi mercur, cadmiu, uleiuri minerale, care produc mutaţii genetice sau cancer, trebuie să se conformeze până la 31 decembrie 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite