Poliţiştii ultragiaţi vor fi despăgubiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii răniţi în timpul serviciului vor fi despăgubiţi, potrivit unui proiect de lege, iniţiat de Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). Despăgubirile

Poliţiştii răniţi în timpul serviciului vor fi despăgubiţi, potrivit unui proiect de lege, iniţiat de Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

Despăgubirile vor fi acordate în cazurile de rănire în timpul serviciului, dar şi în cazurile de invaliditate sau deces în urma exercitării atribuţiilor de serviciu. Sumele propuse pentru despăgubiri, ca forme de sprijin cu destinaţie specială, sunt cuprinse între 6.000 şi 20.000 de euro şi vor fi plătite din bugetul MIRA.

Acest proiect a fost iniţiat după ce numărul cazurilor de ultraj împotriva poliţiştilor a crescut alarmant. Pentru protecţia poliţiştilor, pe lângă acordarea de despăgubiri, MIRA intenţionează să propună Ministerului Justiţiei şi înăsprirea sancţionării faptelor de ultraj.

În acest sens, ministrul Internelor şi Reformei Administrative a desemnat deja un reprezentant al MIRA care, alături de specialiştii din cadrul Poliţiei Române, să acorde asistenţă membrilor comisiei de elaborare a Codului Penal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite