Poliţiştii au sărbătorit 186 de ani de la înfiinţarea instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motociclete şi maşini de poliţie rutieră, câini poliţişti care au pus la pământ câţiva "infractori", detectoare şi roboţi care neutralizează materialele explozibile, costume de

Motociclete şi maşini de poliţie rutieră, câini poliţişti care au pus la pământ câţiva "infractori", detectoare şi roboţi care neutralizează materialele explozibile, costume de protecţie pentru pirotehnişti, interveneţii ale "mascaţilor"şi o expoziţie de arme din dotarea acestora. De aceste surprize au avut parte, ieri, bucureştenii care au ieşit la o plimbare în Parcul Herăstăru.

De fapt, acest eveniment a fost organizat în cinstea Zilei Poliţiei Române din 25 martie, aniversarea a 186 de ani de la înfiinţare a instituţiei. Pe de altă parte fost un bun prilej pentru cei mai mulţi cetăţeni să cunoască activitatea şi altor structuri decât cele de poliţie rutieră şi cea de ordine publică.

Cei mai fericiţi au fost copiii. Ei au putut încerca motocicletele, s-au urcat în autoturismele brenduite, au pornit girofarele şi au vorbit prin staţii, spre mândria părinţilor care îi vedeau deja poliţişti. "Vedetele" au fost însă "roboţelul pirotehnic", un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, din dotarea Serviciului Independent pentru Intervenţii Speciale din cadrul IGPR şi costumele "ca cele de scafandru" ale pirotehniştilor.

Unii dintre curioşi au avut ocazia de a afla câteva secrete despre cercetarea criminalistică de la faţa locului unei infracţiuni, chiar de la şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa. El a mai precizat că poliţia se bazează în continuare pe sprijinul populaţiei "în îndeplinirea intereselor legitime ale oamenilor". (Valeria Cupă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite