Poliţiştii, încurajaţi să-şi aprofundeze studiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne vrea să-i încurajeze pe poliţiştii care îşi perfecţionează studiile, aşa că a propus un spor de 15% din solda lunară pentru cei care au obţinut titlul de doctor. În

Ministerul de Interne vrea să-i încurajeze pe poliţiştii care îşi perfecţionează studiile, aşa că a propus un spor de 15% din solda lunară pentru cei care au obţinut titlul de doctor.
În plus, poliţiştii, pe timpul cât sunt studenţi, inclusiv cei care frecventează cursurile de zi ale instituţiilor de învăţământ superior, ar urma să beneficieze de salariul de bază avut la data începerii cursurilor. Aceste prevederi figurează în proiectele de modificare a unor ordonanţe de urgenţă referitoare la salarizarea poliţiştilor şi a personalului militar, publicate pe site-ul Ministerului de Interne. Acest minister mai doreşte ca, având în vedere "periculozitatea deosebită" a misiunilor desfăşurate în străinătate, poliţiştii să beneficieze de drepturi asemănătoare trupelor din Ministerul Apărării. Ei ar urma să primească, în afară de salariul de bază, un spor lunar de până la 100%, un premiu anual şi o primă de campanie, egală cu salariul de bază şi care se acordă o singură dată. Ministerul de Interne a mai propus, fără să explice de ce este nevoie de o astfel de prevedere, ca poliţiştii să poată fi detaşaţi la societăţile comerciale "ce participă la realizarea sarcinilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale". Într-o astfel de situaţie, modul de suportare a drepturilor lor băneşti este stabilit prin ordin al ministrului. Din notele de fundamentare ale acestor proiecte de lege lipsesc informaţiile privind impactul asupra bugetului a unor astfel de creşteri salariale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite