Poliţiştii şi funcţionarii spanioli, trimişi la cursuri de română - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, presa spaniolă abordează o gamă variată de subiecte, de la cursurile de română pentru poliţiştii din Castellon şi cerşetorii români din Alicante, la alegerile europene sau inundaţiile din Ţara Bascilor.

„Bursa locuinţelor protejate din Ozanam, Zaragoza, asigură apartamente pentru mai mult de 700 de persoane” informează „Heraldo.es”.
Pentru a facilita imigranţilor, femeilor singure sau persoanelor cu dizabilităţi accesul la o locuinţă, Fundaţia Federico Ozanam a înfiinţat o bursă de închiriere protejată, la preţuri accesibile şi cu garanţii pentru proprietari. În cei cinci ani de funcţionare a programului, 1.999 de familii au putut închiria o locuinţă. 79% dintre cei care au apelat la serviciile fundaţiei sunt imigranţi, în principal români, 22%, ecuadorieni, 14%, şi marocani, 9%.

„Poliţiştii locali şi funcţionarii din Castellon învaţă română” anunţă ziarul „Levante”.
Prefectura din Castellon va finanţa anul acesta desfăşurarea a 86 de cursuri de limba română, adresate poliţiştilor locali şi funcţionarilor publici, în total, peste 7.000 de persoane. Cursanţii susţin că este în interesul propriu să participe la aceste cursuri pentru că zi de zi au contact direct cu românii, colectivul străin cel mai numeros din provincie.

„Cu apa până la gât” este titlul unui articol din „Diario Vasco”, Ţara Bascilor, care prezintă consecinţele ploilor abundente căzute în ultimele zile.
Apa a cauzat numeroase probleme în localităţile Urumea şi Astigarraga, Ţara Bascilor, unde numeroase şosele au fost închise. În Zubigain, un grup de români a fost nevoit să ceară ajutorul pompierilor pentru a ieşi din zona sinistrată, apa năvălind în locuinţele lor.

„55.000 de străini rezidenţi în Comunitatea Valenciană s-au înscris pentru a vota la alegeri” scrie „soitu.es”.
Termenul limită de înscriere pentru a vota la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2009 este data de 1 martie. În prezent, doar 55.223 de străini comunitari, din totalul de 407.235 de rezidenţi cu drept de vot, şi-au anunţat intenţia de a vota. În Comunitatea Valenciană, cele mai numeroase colective de străini comunitari sunt cele ale englezilor (135.005 persoane), românilor (128.097), germanilor (41.672) şi bulgarilor (34.323).

„50 de persoane, însoţite de minori, cerşesc pe străzile oraşului Alicante” intitulează cotidanul „Las Provincias” un articol care semnalează creşterea, în ultimele luni, a numărului de cerşetori care se folosesc de minori. Majoritatea femeilor sunt de origine română şi, adesea, sunt însoţite de mai mulţi minori. În fiecare zi, în jur de 50 de persoane cer bani trecătorilor pe străzile oraşului, în staţiile de autobuz sau în pieţele centrale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite