Poliţiştii ameninţă cu un miting împotriva magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii mureşeni se pregătesc, într-o acţiune fără precedent, să iasă în stradă pentru a manifesta împotriva Parchetului. Ei sunt revoltaţi că unele persoane care au agresat,

Poliţiştii mureşeni se pregătesc, într-o acţiune fără precedent, să iasă în stradă pentru a manifesta împotriva Parchetului. Ei sunt revoltaţi că unele persoane care au agresat, repetat, doi agenţi din Târgu Mureş au scăpat nepedepsiţi, a anunţat, sâmbătă, Mircea Lupu, preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Prolex".
Acesta a menţionat că, în ultimele 10 luni, în întreaga ţară, peste 60 de poliţişti au suferit vătămări în timpul serviciului. Sindicatul "Prolex" a cerut intervenţia procurorului general al României, Ilie Botoş, după ce poliţiştii au fost bătuţi de fiul unui patron de măcelărie din municipiul Târgu Mureş. Agresorul s-a răzbunat pe poliţiştii care i-au aplicat o sancţiune contravenţională. Unul dintre poliţişti a fost a doua oară bătut, după ce soluţionarea plângerii penale, formulată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, s-a tergiversat la nesfârşit. În această situaţie, agentul Sebastian-Florin Pop a formulat o altă plângere penală împotriva bătăuşului şi a complicilor acestuia. "Rămânerea în libertate a agresorilor nu este prin nimic justificată şi aşteptăm ca plângerea să fie admisă de prim-procurorul Parchetului. Dacă nu, în două săptămâni vom organiza un prim protest public la Târgu Mureş, unde, cu peste 760 de poliţişti, avem cea mai puternică filială din ţară. Persoane care încalcă ostentativ legea beneficiază de o nejustificată înţelegere din partea justiţiei, iar acest fapt nu-l mai tolerăm", a declarat Mircea Lupu. Sindicatul "Prolex" beneficiază de sprijinul filialei Mureş a CNSLR Frăţia, care va mobiliza, la acel miting, reprezentanţi ai tuturor sindicatelor din confederaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite