Poliţiştii ar putea „boicota” alegerile - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii ar putea „boicota” alegerile - Revista presei interne
Poliţiştii ar putea „boicota” alegerile - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre posibilitatea ca alegerile să fie "boicotate", venirea la Bucureşti a maeştrilor jazzului sau pregătirea pentru export în UE a orfanilor români. Printre alte subiecte, joburile part-time sunto chestiune de supravieţuire, nu o opţiune, iar Nati Meir a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune.


Poliţiştii ar putea „boicota” alegerile

. Poliţiştii sunt hotărâţi să nu păzească secţiile de votare, la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi decembrie, dacă până atunci nu vor fi plătiţi corespunzător. Prin hotărârea lor, oamenii legii continuă presiunea sindicală asupra guvernanţilor şi reacţionează astfel faţă de menţinerea a 8.000 de posturi blocate în poliţie, sub pretextul realizării de economii pentru bugetul statului, precizează reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), scrie Evenimentul Zilei.

Maeştrii jazzului vin la Bucureşti. Pianistul Chick Corea, saxofonistul Branford Marsalis, chitaristul Mike Stern şi regina bossa nova Eliane Elias sunt capetele de afiş ale Festivalului Bucharest Masters of Jazz organizat de Media Services Events la Sala Palatului în perioada 23-25 octombrie 2009. Fanii de jazz vor avea parte de o zi suplimentară de festival, la o lună după încheierea acestuia, pe 25 noiembrie, când la Bucureşti va cânta Jan Garbarek, anunţă Cotidianul.

Orfanii români, pregătiţi de export în UE. Oficiul Român pentru Adopţii pregăteşte de aproape 3 luni schimbarea legii 273 din 2004, legea care a oprit traficul de copii din România către alte ţări, sub masca adopţiilor internaţionale. Oficialii ORA nu au acţionat de capul lor, ci cu susţinerea unor grupuri de interese din SUA, Italia, Franţa şi alte ţări. Aceste grupuri s-au folosit de un directorat al Comisiei Europene, care va organiza o conferinţă pentru redeschiderea adopţiilor internaţionale din România, între 31 noiembrie şi 1 decembrie, la Strasbourg, potrivit Jurnalul Naţional.

Cele mai bănoase joburi part-time pe care le poţi găsi. Deşi posturile cu jumătate de normă au fost primele restructurate pe timp de criză, iar companiile cu probleme se concentrează pe angajaţii full time, se mai găsesc şi joburi din care se pot scoate bani frumoşi, pentru suplimentarea veniturilor. "Salariile mici sunt singurul motiv pentru care angajaţii caută venituri suplimentare. Cei mai tentaţi de un al doilea job sunt tinerii, salariile lor fiind în general insuficiente chiar şi pentru cheltuieli elementare precum chiria şi întreţinerea. Al doilea job este pentru mulţi o chestiune de supravieţuire, şi nu o opţiune", a declarat pentru Gândul Daniel Stan, asistent de vânzări în cadrul companiei Lugera&Makler şi membru al HR Club.

Nati Meir, acuzat ca xerocopia euro, după care îi împrumuta la lume. Fostul prezidenţiabil Nati Meir a fost săltat de poliţiştii de la Crimă Organizată pentru înşelăciune cu bani falşi. Surse judiciare au precizat că Nati Meir a fost prins în flagrant în timp ce înmâna unui cetăţean o sacoşă plină cu bancnote de 100 de euro trase la xerox, pe care era inscripţionată menţiunea “Specimen”. Banii erau în teancuri, iar banderolele bancare care îi legau acopereau inscripţia, motiv pentru care persoana care intra în posesia lor afla mult mai târziu că a fost înşelată, scrie Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite