Poliţişti în trenuri şi camere de supraveghere în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce poliţia şi serviciile de informaţii germane se află pe urmele celui de-al doilea suspect de terorism implicat în atentatele din tren dejucate la sfârşitul lunii trecute în Dresda

În timp ce poliţia şi serviciile de informaţii germane se află pe urmele celui de-al doilea suspect de terorism implicat în atentatele din tren dejucate la sfârşitul lunii trecute în Dresda şi Koblenz, politicienii fac presiuni asupra guvernului să înăsprească măsurile de securitate pentru transportul feroviar.
Cei doi terorişti, care plănuiau să arunce în aer două trenuri regionale în Germania, aveau susţinerea unei grupări bine organizate, susţin experţi ai guvernului de la Berlin. Construcţia relativ complicată a bombelor a convins autorităţile germane că şi în ţara lor există reţele teroriste, care pot oricând organiza un nou atentat. "Este necesar ca în trenuri să fie introduse aceleaşi măsuri de securitate ca în cazul avioanelor. Este esenţial ca în fiecare tren, să existe jandarmi înarmaţi, să avem, după modelul sky-marshalls (şerifi ai aerului), şi rail-marshalls (şerifi ai trenurilor)", cred politicienii conservatori la guvernare. La rândul lor, administraţiile locale cer mărirea numărului de camere de supraveghere, nu numai în gări, ci şi în parcuri, puburi şi moschei. Se discută şi despre crearea unei baze de date antitero, care să conţină informaţii luate inclusiv de la serviciile de informaţii străine. Pentru fiecare suspect trebuie să existe un dosar cu datele personale, vehiculele folosite, carnetul de şofer, locurile şi persoanele pe care le-a vizitat, precum şi profesia acestuia. ONG-urile germane şi câţiva politicieni avertizează că aceste măsuri îngrădesc la maximum dreptul la libertate şi intimitate al cetăţenilor şi că Germania nu are voie să devină "un stat al supravegherilor".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite