Poliţişti georgieni şi soldaţi ruşi s-au bătut în Osetia de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident de circulaţie a provocat o adevărată bătaie pe o autostradă din provincia georgiană separatistă Osetia de Sud. Protagoniştii au fost chiar poliţiştii georgieni, care s-au

Un accident de circulaţie a provocat o adevărată bătaie pe o autostradă din provincia georgiană separatistă Osetia de Sud. Protagoniştii au fost chiar poliţiştii georgieni, care s-au încăierat cu forţele ruseşti de menţinere a păcii. Cearta a izbucnit după ce un camion rusesc s-a ciocnit de un autoturism georgian. Nimeni nu a fost rănit, însă poliţiştii georgieni au vrut să ducă sub escortă camionul la secţie ca să-l amendeze pe şofer. Soldaţii ruşi au chemat ajutoare prin radio, iar în momentul în care au sosit maşinile blindate a început încăierarea. Se pare că adevăratul motiv al bătăii a fost faptul că georgienii îi consideră pe soldaţii ruşi o forţă de ocupaţie.
Trupele ruseşti se află în provincia separatistă din 1990, iar guvernul de la Tbilisi a cerut, în repetate rânduri, retragerea acestor forţe pe care le-a acuzat că sunt de partea separatiştilor. Rusia a acuzat forţele de ordine georgiene de provocare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite