Politisti clujeni, suspectati de legaturi cu traficanti de minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt politisti din Turda si din comunele invecinate sunt suspectati de complicitate cu presupusii capi ai doua retele de traficanti de minore din zona, aflati in arest, fetele declarand ca politistii

Opt politisti din Turda si din comunele invecinate sunt suspectati de complicitate cu presupusii capi ai doua retele de traficanti de minore din zona, aflati in arest, fetele declarand ca politistii ar fi intretinut relatii sexuale cu ele si ar fi primit bani de la proxeneti ca sa nu ii deconspire.
Mama uneia dintre victime a dat totul in vileag
Potrivit anchetatorilor, povestea a iesit la iveala dupa ce mama uneia dintre fetele sechestrate si obligate sa se prostitueze si-a dat seama ce se intampla si i-a denuntat pe presupusii traficanti. Fiica femeii, in varsta de doar 14 ani, le-a declarat procurorilor ca unul dintre presupusii proxeneti, poreclit "Buza de Iepure", i-a promis ca-i face pasaport si ca o duce la munca in Italia. Astfel, a intrat in casa lui, de unde, spune ea, nu a mai fost lasata sa iasa trei saptamani, fiind obligata, prin amenintari si violenta, sa intretina relatii sexuale cu peste 30 de clienti. Fata sustine ca printre acestia s-ar fi aflat militari si politisti. Presupusa victima a declarat ca a fost dusa cu masina intr-un apartament din centrul orasului Turda, cu gratii la geamuri, ca "Buza de Iepure" a scos un pistol dintr-un dulap si o pereche de catuse si a amenintat-o ca o omoara daca incearca sa fuga. "Imi aducea cate trei-patru clienti pe noapte si ma obliga sa ma culc cu ei. Intr-o seara, a venit un tip in uniforma, il cheama Mandrut si este seful de post din comuna Calarasi, a intrat in camera in care eram tinuta inchisa, iar in mana avea bere si suc, mi-a dat sa beau bere, l-am refuzat, apoi mi-a spus sa fac "lesbience" cu o alta fata, sechestrata si ea. Am refuzat din nou, atunci s-a enervat, s-a dezbracat de uniforma de politist, m-a dezbracat cu forta si a intretinut relatii sexuale cu mine, apoi m-a scos afara si a luat-o si pe cealalta fata. Intr-o zi am gasit niste otrava de soareci, am inghitit-o cu apa, iar cei care ma tineau inchisa m-au dus la spital, si asa am reusit sa scap", a declarat minora.
Politistul a oferit bani pentru a nu fi denuntat
Mama fetei a declarat ca agentul de politie Cosmin Mandrut, sef de post in comuna Calarasi, ar fi mers la ea sa-i ofere bani, ca sa se impace si sa nu-l denunte, dar a refuzat. Procurorii care ancheteaza cazul au declarat ca impotriva unuia dintre politisti - altul decat Cosmin Mandrut - au inceput urmarirea penala. Acesta este acuzat ca, pe langa faptul ca ar fi stiut ce fac presupusii traficanti, le-ar fi vandut minorelor bijuterii in rate, aduse de sotia lui din Turcia. Anchetatorii mai sustin ca din declaratiile fetelor a reiesit ca politistii cu care ele ar fi intretinut relatii sexuale ar fi primit bani de la proxeneti pentru a nu deconspira activitatile ilegale ale acestora. Comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, comisarul Ioan Pacurar, a declarat ca politistul implicat, al carui nume nu a fost facut public, si-a dat demisia si ca i-a aprobat-o. In legatura cu numele celorlalti sapte subalterni suspectati ca ar fi intretinut relatii sexuale cu minorele, in masina de serviciu, in timpul orelor de munca, Pacurar a spus ca a inceput verificarile interne si ca, in functie de acestea si de cercetarile facute de Parchet, va lua masurile care se impun. Sase persoane din Turda au fost retinute in luna mai, cinci fiind in arestul Politiei pentru trafic cu minore, iar una este cercetata in libertate pentru complicitate la aceasta infractiune. Acesta este cel de-al treilea scandal sexual la Cluj, in care sunt implicati politisti, dupa povestea clujeanului Alexandru Bucur, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru proxenetism si dosarul "Moonlight".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite