Un mafiot roman a obtinut de la Politie o legitimatie care ii permite sa treaca arme si bani prin Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un personaj invaluit in mister, al carui nume, aparent, nu spune nimic, a reusit in numai cativa ani sa isi creeze un imperiu financiar, a intrat in conflict cu legea, reusind totusi sa beneficieze de

Un personaj invaluit in mister, al carui nume, aparent, nu spune nimic, a reusit in numai cativa ani sa isi creeze un imperiu financiar, a intrat in conflict cu legea, reusind totusi sa beneficieze de pozitia unui... om al legii. Una dintre facilitati era tocmai posibilitatea de a se plimba pe Aeroportul Otopeni ca la "mama acasa". Arestat in noiembrie 2004 pentru crima organizata, spalare de bani si evaziune fiscala, Alexandru Pop a beneficiat timp de mai multi ani de o legitimatie de acces pe Aeroportul Otopeni, obtinuta cu aprobarea unei directii din Politie. Acum patru ani, Alexandru Pop a fost strecurat pe o lista prin care se solicitau mai multe legitimatii de acces in aeroport pentru politistii cu atributii in acea zona. Beneficiarii acestor permise au o multime de avantaje, printre care accesul in orice zona a aeroportului fara nici un control suplimentar si dreptul de a "plimba" o arma in acest spatiu cu reguli stricte de securitate. Practic, posesorul unei astfel de legitimatii poate aduce sau scoate orice din aeroport, inclusiv bani, chiar si din zona de tranzit, fara ca nimeni sa-l intrebe ceva. In mod normal aceste legitimatii sunt destinate EXCLUSIV politistilor. In aceste conditii este evident ca o persoana precum Alexandru Pop nu avea cum sa obtina un astfel de document fara o interventie "de sus". Grade mari din Politie au incercat in ultima vreme sa puna mana pe lista pe care se afla si Alexandru Pop, dar deocamdata aceasta se afla la loc sigur. in momentul de fata exista presiuni mari ca acest lucru sa fie trecut cu vederea de anchetatori, iar celor care s-au interesat de lista cu pricina li s-a spus chiar "sa aiba grija pe unde traverseaza strada".
Pop, veriga a unui grup infractional arab
in cursul anului 2004, un grup de arabi, condus de Mohamed Kamel Abdrabo Nassar, zis "Dahi", a fost monitorizat, anchetatorii avand indicii ca acestia erau implicati in rambursarile ilegale de TVA din Craiova, "un domeniu" in care facea legea si Genica Boerica. in urma perchezitiilor efectuate pe 15 iulie anul trecut au fost identificate probe despre implicarea acestora in rambursarile ilegale de TVA. Faptele fusesera anterior sesizate de Banca Nationala a Romaniei, si priveau activitati suspecte de spalare a banilor efectuate de cetateni "italieni". In realitate, "italienii" erau arabi si se foloseau de pasapoarte false. O data cu extinderea cercetarilor, procurorii au ajuns la Alexandru Pop care impreuna cu Camelia Marinoiu constituiau o celula a grupului infractional condus de "Dahi".
Rambursari ilegale de TVA de zeci de miliarde de lei
S-a stabilit ca, folosindu-se documente false ce atestau efectuarea unor operatiuni comerciale care dadeau dreptul la rambursarea de TVA, s-a obtinut la data de 13 august 2003 de catre SC MONT SALT SRL Craiova suma de 9,9 miliarde lei. Persoana care s-a prezentat in fata functionarilor de la Directia Finantelor Publice Craiova era Ayyoub Basem, sub identitatea Mohamed El Sayed Kilany. Suma a fost livrata in contul firmei Exvam SRL Bucuresti, ce avea ca asociat pe nimeni altul decat Alexandru Pop. Pe 5 septembrie 2003, suma a fost ridicata in numerar de Pop sub titlul de "restituire imprumut creditare societate". Anterior desfasurarii activitatii de rambursare ilegala de TVA, la 14 august 2003, Alexandru Pop prezinta la un notar public un contract de cesiune datat 12 iunie 2003, prin care cesioneaza partile sociale ale SC Exvam lui Luigino Peruzzi (in realitate - Nasser El Goma El Bagl). Prin aceeasi medoda, grupul infractional obtine in noiembrie 2003, de la Directia Finantelor Publice Dolj, 19,9 miliarde lei. Din aceasta suma, 10,9 miliarde lei se transfera in contul SC Exvam 2000 Oil Distribution Com SRL, dupa care, in mod succesiv, se transfera in contul firmei Sun 2000 SRL, si apoi - in baza unor documente vamale false - se transfera in contul firmei Gateway Holding LTD, deschis la o banca din Liechtenstein (paradis fiscal). In ianuarie 2004, mai "umfla" inca 18,3 miliarde de lei, iar in martie obtin rambursarea sumei de 19,5 miliarde lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite