Politicienii s-au bulucit să deschidă anul universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodor Stolojan, preşedintele Băsescu s-a aflat, ieri, în mijlocul studenţilor şi profesorilor de la Universitatea "Transilvania" din Braşov şi a primit, pentru "efortul" deplasării, o

Theodor Stolojan, preşedintele Băsescu s-a aflat, ieri, în mijlocul studenţilor şi profesorilor de la Universitatea "Transilvania" din Braşov şi a primit, pentru "efortul" deplasării, o casetă din lemn şi un obiect de artizanat realizat dintr-un corn de cerb. Premierul Tăriceanu, alături de preşedintele PD, Emil Boc, au deschis anul universitar la Cluj-Napoca şi au primit în dar nişte motociclete în miniatură, una mai mare şi alta mai mică, fiecare după rang. Pe lângă ei, în sala Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj s-au aflat şi ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, precum şi ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, a mers la Universitatea de Nord din Baia Mare, Ion Iliescu şi Petre Roman s-au aflat, ieri, printre studenţii politehnişti din Bucureşti, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a fost la festivitatea de deschidere a anului universitar de la "Politehnica" din Timişoara, iar Mircea Geoană a dat "startul" studenţilor de la Universitatea particulară "Dimitrie Cantemir" din Capitală, unde au semnat condica de prezenţă şi Teodor Meleşcanu, Lucian Bolcaş, Raluca Turcan, Olguţa Vasilescu, precum şi primarul Adrian Inimăroiu. Potrivit tradiţiei fiecărui an, toţi cei care le-au ţinut speech-uri studenţilor au neglijat cu totul prevederile Legii învăţământului, care interzic cu desăvârşire activităţile de propagandă politică în spaţiile de învăţământ. Mai direct sau mai voalat, cu argumente mai puternice sau mai slăbuţe, fiecare polician prezent la festivităţile de deschidere n-a scăpat ocazia să-şi atace adversarii şi să-şi ridice în slăvi realizările, căci, vorba ceea, studenţii sunt şi receptivi, sunt şi "masă electorală". "România, din păcate, a avut obtuzitatea ca, până anul acesta, să nu aloce resursele necesare pentru asigurarea calităţii educaţiei. Guvernele au întârziat. Abia anul acesta ne-am trezit la realitatea faptului că o naţiune fără o educaţie puternică are însuşi viitorul pus sub semnul întrebării. Este evident că, în ultimii 16 ani, 2006 a fost primul în care s-a alocat sistemului educaţiei resursa financiară pentru a putea avea un învăţământ performant", a declarat Băsescu la Braşov. În acelaşi interval orar, premierul Tăriceanu lăuda, în faţa studenţilor clujeni, eforturile făcute în acest an de Executiv: "Investiţiile pe care le facem în învăţământ sunt deosebite. Vom continua să mergem pe acelaşi drum, care să însemne creşterea calităţii învăţământului. Educaţia a beneficiat de 860 milioane de euro în anul 2006". La "Dimitrie Cantemir", Mircea Geoană nu a scăpat ocazia să arunce câteva săgeţi spre actuala putere, pe care o acuză că a promis în campania electorală 6% din PIB pentru Educaţie, dar nu a reuşit să dea decât 4%: "Nu prin scrisori mincinoase putem rezolva problema învăţământului. Atâta vreme cât este mai importantă nominalizarea noului director la SRI decât un ministru al învăţământului, nu vom progresa".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite