Politicienii americani vor putea primi în dar doar şepcuţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul minorităţii democrate din Senatul american, Harry Reid, a anunţat intenţia partidului său de introduce o propunere legislativă intitulată "Legea pentru o conducere onestă şi un

Liderul minorităţii democrate din Senatul american, Harry Reid, a anunţat intenţia partidului său de introduce o propunere legislativă intitulată "Legea pentru o conducere onestă şi un guvern deschis", menită să pună capăt corupţiei.
Potrivit acestei propuneri, se interzice organizaţiilor de lobby să ofere daruri de orice fel şi călătorii gratuite oamenilor politici şi se instituie un sever control asupra activităţii acestor organizaţii. Pe de altă parte, se stabilesc criterii drastice pentru a se pune capăt "cumetriilor politice" şi a se asigura numirea în funcţiile guvernamentale doar a unor persoane cu moralitate ireproşabilă. Flancat de liderul minorităţilor democratice din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, senatorul a declarat că în întreaga sa carieră nu a întâlnit o situaţie atât de gravă ca până acum. El a vorbit de existenţa unei "culturi a corupţiei", care a infestat structurile guvernamentale la toate nivelurile, subliniind necesitatea vitală a curmării acestei situaţii. La rândul lor, şi republicanii au introdus, de data aceasta în Camera Reprezentanţilor, un proiect legislativ anticorupţie, potrivit căruia lobby-iştii nu mai au voie să ofere mese gratuite oamenilor politici şi să le aranjeze "călătorii în scopuri de informare" în ţările calde. "Un membru al Congresului poate accepta cel mult o şepcuţă de baseball din partea elevilor unei şcoli secundare, dar nu are voie să accepte invitaţia la restaurant a unui lobby-ist", a spus speakerul Camerei Reprezentanţilor, Dennis Hastert. Noile măsuri legislative sunt cauzate de uriaşul scandal legat de activităţile unuia dintre cei mai cunoscuţi lobby-işti, Jack Abramoff, şi mărturisirilor acestuia legate de coruperea unui număr important de membri ai Congresului şi colaboratori ai lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite