Politicieni dezlantuiti pe sosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Horia Neamtu - depistat baut la volan pe Soseaua Kiseleff El conducea un VW Polo cu mare viteza si nu a oprit la semnalul agentului politiei rutiere Deputatul PSD de Buzau Horia Ion

Deputatul PSD Horia Neamtu - depistat baut la volan pe Soseaua Kiseleff
El conducea un VW Polo cu mare viteza si nu a oprit la semnalul agentului politiei rutiere
Deputatul PSD de Buzau Horia Ion Neamtu a fost prins baut la volanul masinii personale pe B-dul Kiseleff din Capitala. Masina condusa de dl. deputat Neamtu, un VW Polo, a trecut in mare viteza pe langa un echipaj al politiei rutiere aflat in misiune. Desi agentul de circulatie i-a facut semne sa opreasca, Horia Ion Neamtu a apasat pedala de acceleratie. Politistii au trebuit sa-l fugareasca pe intregul bulevard si sa treaca la blocarea autoturismului. Intrebat de ce nu s-a oprit la semnalul regulamentar al politistului, parlamentarul a precizat ca l-a vazut tarziu pe agent si, neavand cum sa intoarca fiind pe o strada cu sens unic, a continuat sa ruleze spre directia in care trebuia sa ajunga. In urma testului cu alcooltesterul, lucrurile s-au lamurit insa rapid. Aparatul indica o alcoolemie de 0,30 la mie in aerul expirat. "Am baut 3 sau patru sprituri", a recunoscut Horia Neamtu.
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice, viteza peste limita admisa, neoprire la semnalul agentului de circulatie! Trei fapte grave, mai ales ca ele au fost savarsite de un reprezentant al celui mai important for legislativ al tarii. Oare cat timp va pierde domnul deputat dreptul de a conduce autoturismul pe soselele publice? Precizam ca politistii care l-au oprit pe deputatul buzoian se aflau intr-o misiune de testare a unui nou aparat care va intra in dotarea politistilor de la circulatie. Este vorba de drug-testerul cu ajutorul caruia pot fi depistati cei care se urca la volan sub influenta drogurilor. In circa 10-20 de minute aparatul afiseaza, pe baza unei picaturi de saliva, daca cel verificat a consumat stupefiante si ce anume tip.
Primarul Brailei (PNL) a accidentat grav un motociclist
Sever Constantin Cibu a iesit de pe o strada laterala, fara sa acorde prioritate
Sever Constantin Cibu, de 61 ani (PNL), noul primar ales al Brailei, a accidentat grav, sambata noaptea, un motociclist care circula regulamentar pe Calea Calarasilor, bulevard principal al municipiului de la Dunare. Evenimentul rutier s-a produs la ora 22,30, atunci cand liberalul Cibu parasea sediul colegilor de alianta D.A., aflat pe strada Tineretului, colt cu Calea Calarasilor. Aflat la volanul autoturismului sau, marca Ford Explorer, cu numarul de inmatriculare BR-01-PHX, primarul Cibu, care detine permis de conducere din 1970, nu a acordat prioritate la iesirea de pe strada secundara pe bulevard si a lovit in plin motocicleta marca Nepra, cu numarul de inmatriculare GL-90-ALL, condusa de galateanul Valentin Tozar, de 22 ani, student la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. In urma impactului, tanarul a fost internat la Spitalul de Urgenta Braila, prezentand un traumatism craniocerebral deschis, o fractura la umarul drept, precum si contuzii ale coloanei vertebrale lombare si ale bazinului. Dupa cum ne-a declarat comisarul Marian Fincu, purtatorul de cuvant al IPJ Braila, celor doi conducatori auto le-au fost prelevate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei si, de asemenea, lui Sever Constantin Cibu i-a fost intocmit dosar de urmarire penala, urmand ca incadrarea finala a faptei sa fie facuta dupa determinarea numarului de zile de ingrijire medicala necesara victimei. Martori oculari ai accidentului afirma ca noul primar parea baut, desi apropiatii lui Cibu spun ca acesta nu consuma bauturi alcoolice. Pana la aceasta ora, rezultatele analizelor sangelui n-au fost facute publice de anchetator. Autorul accidentului a declarat pentru Monitorul de Braila: "Evenimentul s-a produs dintr-o neacordare de prioritate. L-am vazut foarte tarziu pe motociclist, atunci cand a depasit un grup de masini pe langa un tramvai. I-am lasat posibilitatea sa ma ocoleasca, dar probabil ca s-a pierdut in acel moment".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite