Politică în cizme de cauciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisari de la Cotroceni vorbesc despre o colaborare PDL - PNL Până să se repare distrugerile produse de inundaţii, în noroiul adus de apele revărsate se aruncă deja seminţele unor noi

Emisari de la Cotroceni vorbesc despre o colaborare PDL - PNL

Până să se repare distrugerile produse de inundaţii, în noroiul adus de apele revărsate se aruncă deja seminţele unor noi combinaţii politice. Emisari de încredere ai Cotroceniului vorbesc despre o plăcută viitoare colaborare PDL - PNL.

Poate competiţia, chiar şi dorinţa de negare reciprocă a celor două partide vor mai dura o vreme, dar lucrurile se pot schimba. În fond, decât să ne certăm, mai bine un cântec vesel să cântăm împreună la o nouă guvernare, susură dulce sirenele căpitanului Băsescu.

Nu inundaţiile care i-au adus din nou pe liderii ţării în cizme de cauciuc au produs aceste mutaţii politice, ci rezultatele votului de la locale şi mai ales previziunile pentru parlamentarele din toamnă. PDL pierde poziţia de singur partid de guvernământ.

Problema pentru oamenii preşedintelui este găsirea unor parteneri sau situarea în opoziţie pentru încă patru ani. A doua opţiune este de neacceptat atât pentru un partid, cât şi pentru şeful statului.

Schimbarea de macaz sau, mai bine zis, această voltă politică se înscrie într-un scenariu previzibil pentru partidele româneşti. Multe dintre ele, golite de ideologie şi mai ales de valori, se comportă ca nişte şlepuri în derivă pe care se îmbarcă ţoţi cei care prind un loc, aşteptând ca vânturile, valurile să-i debarce direct la cheul de la Palatul Victoria.

Aşa se face că naţionaliştii din România Mare se trezesc dintr-o dată conservatori dedicaţi ai domnului Voiculescu şi nici capul nu-i doare în această mahmureală ideologică! Ce mai contează eticheta, să prindă toţi onorabilii câte un "coledzi", mă-nţelegi mon cher, că din "90 s-au învăţat în Parlament şi nu se face să rămâie acum pe dinafară.

Când ai procente care te dau afară din casă, nu îţi mai trebuie şi doctrină. Singur întruchipezi valorile poporului, singur aduci lumină, lapte, miere şi drob de sare în spinare. Când nu mai iese majoritatea scontată, doctrina devine un bun preţios.

Vezi că ai valenţe liberale, social-democrate sau conservatoare. Ceea ce înainte era prezentat ca imoral devine sănătos. Cum la fel de simplu s-a petrecut şi fenomenul invers, când constituirea marii coaliţii care a scos PSD de la guvernare a devenit peste noapte "soluţia imorală PUR". Ale vieţii valuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite