Poliţia Animalelor, interzisă de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a interzis, în urmă cu două zile, ca ONG-ul condus de Emilian Prodan să mai folosească marca „Poliţia Animalelor" înregistrată la OSIM la 4 martie 2010. Decizia este cu recurs, însă se pune în aplicare de îndată.

De asemenea, autointitulatul Inspectorat General al Poliţiei pentru Protecţia Animalelor nu mai are voie să folosească niciun însemn care este al Poliţiei Române, emblema şi nici girofarul. Ziarul „Adevărul" a scris pe larg, încă de la sfârşitul lunii mai, despre impostura de la Poliţia Animalelor. Poliţia Animalelor foloseşte geci reflectorizante, similare cu cele ale Poliţiei Române, şi are funcţii specifice doar Poliţiei Române.

În plus, numărul de înmatriculare al maşinilor folosite conţine prescurtarea specifică Ministerului Administraţiei şi Internelor - MAI. Ordonanţa de urgenţă cu privire la înfiinţarea fundaţiilor şi asociaţiilor interzice folosirea în titulatura lor a denumirilor unor instituţii de interes local sau naţional. Reprezentanţii Poliţiei Române se chinuiesc acum, în instanţă, să interzică ONG-ului să mai creeze confuzie prin folosirea însemnelor aproape identice.

Cum şi-a făcut Prodan poliţie

Cu toate acestea, Emilian Prodan (fost Ioan-Grigore Prodan), trimis în judecată în două dosare de corupţie, autointitulat comisar general al organizaţiei Comisariatul pentru Societatea Civilă, ţine cu dinţii de propria-i poliţie - „Poliţia Animalelor".Întrebaţi de ce folosesc la numerele de înmatriculare particula „MAI", reprezentanţii Comisariatului pentru Societate Civilă - care şi-a făcut ilegal propria poliţie - au avut un răspuns halucinant: „Ziua Poliţiei Animalelor am ales-o în luna mai şi am decis să punem numele lunii la numerele maşinilor. Este doar o coincidenţă."

Nume înregistrat la OSIM

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor a fost înfiinţat la nivelul Comisariatului pentru Societatea Civilă, prin sentinţa civilă nr. 27/4 noiembrie 2009, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, şi are ca scop declarat „protecţia animalelor împotriva relelor tratamente şi purtării nejustificat abuzive". În România, singurele instituţii abilitate cu protecţia animalelor sunt Ministerul de Interne şi Autoritatea Naţională Sanitar - Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor.

Comisariatul pentru Societatea Civilă a încercat să înregistreze la OSIM mai multe mărci, dar toate cererile au fost refuzate: Inspectoratul General Pentru Protecţia Animalelor - Poliţia Comisariatul pentru Societatea Civilă, Inspectoratul General Pentru Protecţia Animalelor - Poliţia Animalelor, Poliţia Naţională pentru Protecţia Animalelor. Totuşi, la 4 mai 2010, marca „Poliţia Animalelor" a fost înregistrată la OSIM, iar la 26 iulie 2010 au fost înregistrate însemnele de pe autovehiculele de serviciu.

Confuzie

Referitor la însemnele folosite de Poliţia Animalelor, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, arată că au suficiente asemănări cu maşinile de poliţie, fiind încălcată ordinea publică. „Acest risc de confuzie se răsfrânge asupra publicului larg care este indus în eroare," susţine Liviu Popa.

Judecat în două dosare

Comisarul general Emilian Prodan (fost Grigore-Ioan Prodan) a fost trimis în judecată în două dosare pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă. Anunţul de schimbare al numelui a apărut în Monitorul Oficial din mai 2010. Prodan a explicat că schimbarea numelui nu are legătură cu procesele sale, după modelul Dinel (Staicu) Nuţu. „Mi-am schimbat numele întrucât am fost numit cavaler al ordinului de Malta. Acesta este numele meu în cadrul ordinului," a spus Prodan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite