Poliţia orbecăie în continuare după Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La patru zile după ce Omar Hayssam a fost dat dispărut şi la două zile după ce procurorul general Ilie Botoş a confirmat că acesta nu mai e în ţară, poliţiştii încă îl mai caută pe

La patru zile după ce Omar Hayssam a fost dat dispărut şi la două zile după ce procurorul general Ilie Botoş a confirmat că acesta nu mai e în ţară, poliţiştii încă îl mai caută pe sirian prin hoteluri, spitale şi porturi.

Omar, căutat printre berbecii de la Midia
Bănuiala că Omar Hayssam ar fi putut fugi din ţară la bordul unui vapor via Siria a pus pe jar IPJ, Poliţia Port, Poliţia de Frontieră, Poliţia Transporturi Constanţa. La toate intrările şi ieşirile din porturile maritime au fost afişate, la vedere, fotografiile celui mai căutat dispărut dintr-un penitenciar românesc de maximă siguranţă. Patrulele îi legitimează pe toţi posibilii suspecţi, iar navele care vin şi pleacă sunt controlate până şi la toalete. De departe însă, Portul Midia se bucură, brusc, de cel mai mare interes. Zvonul că arabul s-ar fi deghizat în… cioban şi, cu haine de oier, ar fi tulit-o la bordul cargoului Mahmud II (fost Jihad II) face ca aici să se concentreze mai multe organe de control ca niciodată. Deşi armatorul respinge categoric acest lucru, se verifică nu numai autenticitatea respectivei informaţii, dar şi posibilitatea reală ca acest lucru să se fi întâmplat. Actele de la Vamă şi Poliţia de Frontieră au fost puse sub lupă, fără a se găsi totuşi confirmarea negru pe alb. Cel puţin oficial nu se divulgă nimic în acest sens. Mai rămâne confruntarea cu echipajul şi comandantul, posibilă odată cu revenirea la Midia a cargoului specializat în transporturi de animale spre Orientul Mijlociu. Taxele de cheiaj şi celelalte formalităţi portuare fiind mai complicate în weekend, se aştepta ca Mahmud II să acosteze în noaptea de duminică spre luni, după orele 22,00-24,00.

Dosarele lui Hayssam
Omar Hayssam a fost arestat preventiv în aprilie 2005, sub acuzaţia de terorism, după ce s-a dovedit că a organizat, alături de Mohamed Munaf, răpirea şi sechestrarea în Irak a celor trei ziarişti români, Marie-Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. N-a fost însă prima întâlnire cu justiţia a sirianului. Hayssam a mai fost implicat în dosarul privatizării IPRS Băneasa, care a creat un prejudiciu de 3 milioane de euro. În urma închiderii IPRS, sirianul a vândut 15 hectare din terenurile întreprinderii, aflate în zona rezidenţială Băneasa. Numele său a reapărut în dosarul Volvo, referitor la o înşelătorie cu camioane. A urmat apoi dosarul "Foresta Nehoiu", în care Hayssam este acuzat de crimă organizată şi bancrută frauduloasă.

Fugarul, căutat în gări, spitale şi hoteluri
Poliţiştii timişeni îl căutau şi ieri pe Omar Hayssam. "Atâta timp cât este în urmărire generală îl vom căuta, până la clarificarea cazului. Desfăşurăm în continuare activităţi specifice de căutare a unor persoane cu care a intrat în contact, locuri de cazare sau unităţi medicale", a declarat Cristinn Lăpădat, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Timiş. Omar Hayssam este căutat şi în judeţul Vaslui, având în vedere că a fost acţionarul majoritar al combinatului de fibre sintetice Moldosin Vaslui până când AVAS a preluat în administrare specială fabrica. Mihai Carp, şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţului (IPJ) Vaslui, ne-a declarat: "Într-adevăr, în judeţul Vaslui, ca în toată ţara, este căutat acest terorist. Nu s-au luat măsuri speciale, de genul filtrelor, însă poliţiştii îi au în vedere pe toţi cetăţenii arabi, cât şi pe cei cu care a colaborat cât a fost acţionarul fabricii din Vaslui. De asemenea, am difuzat fotografia acestuia la fiecare poliţist care are în misiune găsirea urmăritului general. În toate unităţile de poliţie din judeţul Cluj se fac verificări pentru descoperirea fugarului Omar Hayssam. Potrivit comisarului Marcel Bonţidean, comandantul IPJ Cluj, sunt efectuate verificări în unităţile hoteliere şi spitale. "Controalele au început imediat după ce a fost sesizată, la nivel central, dispariţia sirianului, până la nivelul secţiilor din comune", ne-a mai spus Bonţidean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite