Poliţia de frontieră, cea mai coruptă din MI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia de Frontieră, Poliţia Rutieră şi inspectoratele judeţene ocupă primele trei locuri în topul corupţiei din Ministerul de Interne. Acesta este rezultatul unui sondaj pe tema percepţiei

Poliţia de Frontieră, Poliţia Rutieră şi inspectoratele judeţene ocupă primele trei locuri în topul corupţiei din Ministerul de Interne. Acesta este rezultatul unui sondaj pe tema percepţiei asupra corupţiei realizat pe un eşantion de 1.385 de elevi şi studenţi cu vârste între 14 şi 28 de ani. 85 la sută din tinerii chestionaţi au considerat că Poliţia de Frontieră şi cea Rutieră au angajaţi corupţi. Pe locul trei se află inspectoratele judeţene, cu 70 de procente, urmate de Direcţia Paşapoarte, cu 66 la sută. Conform acestui sondaj, cei mai cinstiţi lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor se află la Jandarmerie şi Inspectoratele pentru Evidenţa Persoanei. Mai mult de jumătate din cei chestionaţi au declarat că au cunoştinţă despre fapte de corupţie ale unor angajaţi ai MAI.
Sondajul a fost realizat de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei în colaborare cu Asociaţia Euro<26 în cadrul unei campanii de responsabilizare a anticorupţiei.

Funcţionarii, mai răi la şpagă decât politicienii
Aproape jumătate din repondenţi consideră că funcţionarii din administraţie sunt mai corupţi decât politicienii. 67 la sută din tinerii cu vârste între 18 şi 20 de ani sunt convinşi de amploarea corupţiei în rândul funcţionarilor publici locali. Această convingere creşte odată cu veniturile şi cu mărimea localităţilor de domiciliu. În Dobrogea, spre exemplu, corupţia funcţionarilor o eclipsează radical pe cea a politicienilor. În supremaţia corupţiei politicienilor locali cred cei cu vârste între 14 şi 16 ani, din mediul rural.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite