Poliţia forestieră a început arestările pentru defrişări ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pădurari de la Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, dintre care unul era şef de district, sunt cercetaţi penal pentru că au folosit ilegal ciocanul de marcat, un

Doi pădurari de la Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, dintre care unul era şef de district, sunt cercetaţi penal pentru că au folosit ilegal ciocanul de marcat, un instrument specific pe care îl au în dotare. Cu ajutorul aparatului de marcat, ei au însemnat cioturile tăiate ilegal din păduri. Lemnul era apoi transportat "cu acte în regulă" spre cei cărora le fusese promis.

Paznicii încasau o cotă-parte din banii luaţi pe transporturile de lemne. Locţiitorul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mihaela Moldovan, a confirmat că pădurarii au folosit ilegal dispozitivul din dotare, cât şi faptul că s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate şi abuz în serviciu. Tot în acelaşi judeţ, i s-a întocmit dosar penal, pentru abuz în serviciu unui alt pădurar, care a trimis doi săteni să taie, în interes personal, 34 de fagi din pădurea pe care o administra.

Baraje pentru protecţia brazilor

Dacă bistriţenii au fost prinşi şi judecaţi pentru că au furat lemn din pădure, timişorenii vor să-i împiedice pe toate căile pe tăietorii şi comercianţii ilegali de brazi. Inspectorii silvici din Timişoara vor verifica, începând de joi, drumurile publice din judeţ şi zonele împădurite, pentru a-i depista pe tăietorii şi comercianţii ilegali de brazi.

Adjunctul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Timişoara, Carmen Moraru, a informat că vor fi organizate patrule pe drumurile publice, drumurile forestiere şi în zonele de răşinoase din judeţ. Pentru ca pomii de Crăciun fie comercializaţi, ei trebuie să aibă crotalii individuale care se pot procura de la ITRSV, pe bază de comandă. Acţiunea va fi sprijinită şi de Prefectura Timiş. "Urmărim cu atenţie respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi colaborăm cu ITRSV.

Împreună cu reprezentanţi ai Corpului de control, vom demara în perioada de iarnă o acţiune de stopare a defrişărilor ilegale", a spus Laviniu Bedrosian, directorul Cancelariei Prefectului Timiş. (Mihaela Pavnutescu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite