Politia comunitara de la primarii se calca pe picioare cu Politia de la MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutia Politiei comunitare, trecuta cu de-a sila in subordinea consiliilor locale, continua sa ridice intrebari in randul romanilor. Desi s-a dorit apropierea de oameni, multi nu stiu nici

Institutia Politiei comunitare, trecuta cu de-a sila in subordinea consiliilor locale, continua sa ridice intrebari in randul romanilor.
Desi s-a dorit apropierea de oameni, multi nu stiu nici acum, la un an de la aparitia Legii nr. 371/2004, ca Politia comunitara poate da amenzi, dar si sa retina hoti, pe care ii preda sectiilor normale de politie, pentru continuarea cercetarilor. Confuziile sunt alimentate si de suprapunerile de responsabilitati cu Politia MAI. Ambele au atributii de ordine publica. Oamenii sunt insa de parere ca politia ar trebui sa se ocupe cu infractiunile serioase, si nu cu zgomotele din cartiere sau cu deplasarea oamenilor la primarie, pe care sa le lase la Politia comunitara. Si de comertul stradal se ocupa ambele institutii: Politia comunitara da amenzi de cinci milioane lei, conform Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 118/2003, in timp ce politistii normali aplica amenzi de cateva sute de mii de lei. Pe principiul "care ajunge primul". Directorul Politiei comunitare sector 1, Marius Tudorica, spune ca modificarile legislative sunt stringente si a avut o serie de initiative in acest sens. Acum, si ministrul Vasile Blaga ar sustine responsabilizarea politistilor comunitari, si ideea politiei locale, care sa inglobeze Politia comunitara, Politia de ordine publica ce se afla acum la MAI si o parte din Politia Rutiera. Aceasta din urma problema a fost semnalata si de primarul Clujului, Emil Boc. Edilul spunea ca Politia comunitara ar trebui sa poata aplica amenzi si pe carosabil, pe treceri de pietoni sau in sensurile giratorii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite