Poliţia cercetează furtul bebeluşilor din maternităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacţie la poarta spitaluluiAre doar 17 ani şi la începutul lunii trecute a născut o fetiţă. Tatăl nu a vrut să-l recunoască pe copil şi a părăsit-o. Minora a abandonat şcoala,



Tranzacţie la poarta spitalului
Are doar 17 ani şi la începutul lunii trecute a născut o fetiţă. Tatăl nu a vrut să-l recunoască pe copil şi a părăsit-o. Minora a abandonat şcoala, părinţii aflând despre sarcină atunci când ea era în luna a cincea. Au urmat certuri în familie. De frica tatălui, mama fetei s-a gândit că cel mai bine ar fi să găsească o familie pentru fetiţa născută. Zis şi făcut. La cinci zile de la naştere, în data de 13 iulie, chiar în faţa maternităţii, micuţa a fost aruncată în braţele unor colegi de lucru ai bunicii materne. "Nu am cunoscut cazul. Am fost sesizaţi de Oficiul Român pentru Adopţii. Am demarat o anchetă, fapta a fost confirmată, iar copilul s-a întors la mamă. Au stat împreună în centrul maternal, iar acum se află amândoi în familie. Nu putem da vina pe instituţia sanitară, având în vedere că tranzacţia s-a făcut la poarta spitalului judeţean", ne-a declarat Cecilia Manolescu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din judeţul Buzău. şi autorităţile din judeţele Bihor şi Constanţa recunosc că se practică "furatul" copiilor chiar din maternitate. Potrivit DGASPC Bihor, "există voluntari aparţinând unor fundaţii, independente de direcţie, care îşi desfăşoară activitatea în unităţi sanitare acţionând fără să ţină cont de cadrul legal în care se poate lua o măsură de protecţie socială pentru un copil. Este cazul copilului P.A.F., născut la data de 30.11.2005, în Oradea, din părinţii: tata necunoscut, mama P.A.M., care a fost părăsit în Spitalul Clinic de Copii Oradea - secţia Pediatrie. Mama copilului, împreună cu voluntara fundaţiei S au luat copilul din spital fără acordul medicului care era de gardă la data respectivă, fiind dus de către acestea la domiciliul voluntarei, acest copil nebeneficiind de o măsură de protecţie specială".

Doi ani de monitorizare postadopţie
Pentru a adopta un copil este necesară o adresă către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din raza administrativ-teritorială a domiciliului. Încep evaluările psihologice şi ancheta socială la domiciliu. Se face propunerea de atestare a familiei în vederea adopţiei. Familia este declarată aptă să adopte. În cadrul DGASPC există o bază de date cu copii, cărora li s-a stabilit un anumit profil psihologic. Se încearcă o compatibilitate la nivel teoretic între copil şi familie, după care urmează întâlniri între familie şi copil. Se propune încredinţarea în vederea adopţiei, care se realizează prin intermediul instanţei. În urma raportului final, se propune instanţei încuviinţarea adopţiei. Copilul este adoptat şi poartă numele familiei. Timp de doi ani de zile se face o monitorizare postadopţie a familiei respective.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite