Poliţia, acuzată de complicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a sugerat că directorul Serviciului Naţional de Evaluare - care a fost destituit - ar fi fost înţeles cu ziariştii, întrucât a dat dispoziţie portarului, în dimineaţa zilei de sâmbătă,

a sugerat că directorul Serviciului Naţional de Evaluare - care a fost destituit - ar fi fost înţeles cu ziariştii, întrucât a dat dispoziţie portarului, în dimineaţa zilei de sâmbătă, să nu-i mai legitimeze pe cei care veneau după subiecte şi a cerut ca o uşă care se deschidea pe bază de cartelă să fie deschisă.
Toate aceste teorii aiuritoare şi fără nicio legătură cu realitatea demersului jurnalistic al ziarului Adevărul au fost expuse în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PD, iar colegii săi de partid le-au preluat fără niciun fel de rezerve. În consecinţă, preşedintele PD, Emil Boc, le-a spus ziariştilor că trebuie verificat dacă a fost vorba de o neglijenţă sau de un funcţionar vinovat de luare de mită. "Lucrurile au fost prea bine unse", a spus Boc. Ulterior, întrebat dacă îi suspectează pe ziarişti că au dat mită pentru a-i înscena ministrului Hărdău acest scandal, liderul PD a dat înapoi şi a spus că se referea la un caz teoretic.

Inspectoratul şcolar Dâmboviţa demască harababura din minister
"De două zile muncim într-o tensiune extraordinară. La 7 dimineaţa şi la 7 seara suntem convocaţi la şedinţe de către conducerea ministerului. Avem doar câţiva oameni care muncesc zi şi noapte. Toţi cei de aici sunt persoane onorabile şi nu mi se pare normal să fie acuzate că au avut vreo implicare. În fiecare zi primim telefoane în care suntem întrebaţi dacă noi am dat subiectele. Este un stres de nedescris. Cei doi inspectori au mai dat încă o declaraţie la Poliţia Municipiului Târgovişte. Acum îl caută şi pe şofer, pentru altă declaraţie. Într-adevăr, ei au fost opriţi de un echipaj de poliţie în timp ce se îndreptau spre Capitală, dar oricum maşina a ajuns la Ministerul Educaţiei cu 10 minute mai devreme decât intervalul orar în care trebuia să ne încadrăm. Eu am ridicat ani de zile subiectele şi ştiu că acolo e o zăpăceală totală. Cu toate acestea, nu m-ar mira ca până la urmă să fim tot noi traşi la răspundere", ne-a declarat Elena Manolescu, adjunctul inspectorului şcolar şef al judeţului Dâmboviţa. Inspectoarea Stela Popescu, cea care era mandatată să ridice subiectele, a precizat că, în afara declaraţiilor făcute la poliţie, nu mai are nimic de adăugat.

Poliţia Dâmboviţa zice că n-a oprit maşina inspectoratului
"Din verificările noastre a rezultat că maşina în care se aflau, sâmbătă dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului şcolar Dâmboviţa nu a fost oprită de niciun echipaj de poliţie pe raza judeţului Dâmboviţa", ne-a declarat, ieri, Pamela Ropotan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.
La scurt timp după ce reporterii ziarului Adevărul au reuşit să intre în posesia subiectelor, şi directorul SNEE, Adrian Stoica, a afirmat că inspectoarea de la Dâmboviţa i-ar fi spus că "în acea dimineaţă a fost oprită pe drum de poliţişti, pentru 30-40 de minute, fără să facă ceva greşit".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite