Politia Vaslui accepta sa fie tratata cu fundul de scandalagiii violenti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ziaristi de la "Adevarul de Vaslui" au scapat ca prin minune de cutitele unor oieri. Aventura gazetareasca a inceput miercuri dupa-amiaza, pe terenul SC Termica Vaslui, unde a fost amenajata o

Trei ziaristi de la "Adevarul de Vaslui" au scapat ca prin minune de cutitele unor oieri. Aventura gazetareasca a inceput miercuri dupa-amiaza, pe terenul SC Termica Vaslui, unde a fost amenajata o stana pentru 1.000 de oi. Toate constructiile de pe acest teren au fost ridicate fara autorizatie, dar proprietarul lor si al oilor, Ioan Tibireac, nu s-a sinchisit de somatiile primariei. L-a deranjat, in schimb, foarte tare, faptul ca Garda Financiara i-a facut o vizita miercuri, tocmai cand se pregatea sa vanda, fara documente, cateva sute de oi, pregatindu-se sa incaseze 800 milioane de lei.
La descinderea comisarilor erau prezenti si ziaristii Lucian Timofticiuc, Daniel Tanasuc si fotoreporterul Daniel Iancu. Suparat ca i-a esuat tranzactia, Tibireac s-a napustit asupra jurnalistilor: ,Cu mitraliera v-as omori, animalelor!". A urmat un potop de injurii si insulte. In final, oierul si-a aratat dosul celor prezenti. Politistii nu s-au sinchisit ca au fost tratati astfel, desi ar fi trebuit sa apere institutia la care lucreaza si stema statului, pe care o poarta la chipiu. Povestea a continuat in jurul orei 21. Comisarii Garzii Financiare si o echipa de la IPJ Vaslui au oprit pentru control, la marginea orasului, un tir cu 450 de oi. Transportul era insotit de Tibireac, finul lui si trei ciobani. De aceasta data, oierul n-a mai rezistat. In fata politistilor, impreuna cu finul, Tibireac a sarit cu cutitele la ziaristii de la ,Adevarul de Vaslui", prezenti si de aceasta data la actiune. A fost nevoie ca politistii sa-i ameninte pe oieri cu armele din dotare, pentru ca ziaristii sa nu fie hacuiti. Multumiti ca nu s-a lasat cu varsare de sange, politistii n-au gasit de cuviinta sa ia vreo masura impotriva recalcitrantilor. Seful IPJ Vaslui, comisar-sef Mihai Carp, spune ca ,nu e nici o problema, chiar daca amenintarea intra sub incidenta legii penale, ii gasim oricand si putem sa luam masuri". Plangerea formulata de ziaristi a intrat in lucru la Politia Municipiului Vaslui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite