Politia i-a pierdut urma lui Gabriel Bivolaru chiar in ziua condamnarii sale definitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De doua zile politistii de la urmariri din DGPMB si IGP se dau de ceasul mortii, incercand sa-l captureze si sa-l bage in arest pe fostul deputat pesedist Gabriel Bivolaru. Ceea ce trebuia sa fie o

De doua zile politistii de la urmariri din DGPMB si IGP se dau de ceasul mortii, incercand sa-l captureze si sa-l bage in arest pe fostul deputat pesedist Gabriel Bivolaru. Ceea ce trebuia sa fie o simpla operatiune de rutina - aducerea in celula condamnatilor a unui infractor judecat pentru frauda - s-a dovedit o sarcina prea dificila pentru oamenii legii. Ei nu aveau de a face cu un suspect neidentificat, nici cu o ancheta aflata la inceput. De ani de zile, de cand este judecat pentru fraudarea BRD-ului cu peste 2.000 de miliarde de lei, Gabriel Bivolaru a fost supravegheat de Politie. Pana luni, cand a fost condamnat definitiv, miscarile lui Bivolaru au fost atent urmarite. Cum a fost posibil ca acesta sa fuga subit de sub nasul politistilor? Explicatia acestora este cel putin ciudata. Ultima oara, Bivolaru a fost vazut luni dupa-amiaza, la una din locuintele sale, in centrul Capitalei, pe Bulevardul Unirii, in ziua pronuntarii sentintei sale de condamnare. A doua zi, cand mandatul de arestare a ajuns la Politie, brusc, Bivolaru nu a mai fost de gasit. Ce masuri de siguranta si-a luat politia pentru ca Bivolaru sa nu-si ia talpasita? Era clar ca trebuia localizat si urmarit pas cu pas inca de luni, cand a fost condamnat. Sigur, in lipsa mandatului de arestare, nu putea fi retinut, dar, macar pana a doua zi, el nu trebuia scapat din ochi. Acum, Politia da din colt in colt si scotoceste zeci de adrese, in cautarea fugarului, cand era suficient sa-l monitorizeze 24 de ore, de luni pana marti. Cine raspunde pentru aceasta balbaiala penibila? Suspecta este si intarzierea cu care mandatul de arestare, emis pe numele lui Bivolaru, a ajuns la Politie. Aceasta intarziere explica, poate, nonsalanta cu care Bivolaru se afisa, luni, la una din locuintele sale pentru ca, a doua zi, cand trebuia arestat, sa nu mai fie de gasit. "Legal, nu a iesit din tara", ne-a declarat, ieri, un oficial IGP, care a precizat ca Bivolaru era dat de un an in consemn la frontiera. Cine garanteaza, insa, ca Bivolaru nu a trecut, deja granita, profitand de "portita" oferita de cei care l-au scapat din ochi pentru cateva ore, mai ales ca Bivolaru avea asupra sa doua pasapoarte, unul turistic si altul diplomatic, amandoua expirate? Incercand niste scuze, autoritatile se spala pe maini promovand ideea unei culpe de natura administrativa sau penala din partea unui functionar diplomatic. "Nu a fost gasit la domiciliul legal si nici la alte adrese la care l-am cautat. Il cautam acum si prin tara, la prieteni si apropiati ai sai", ne-a raspuns oficialul IGP, la intrebarea privind masurile pe care politia le-a luat pentru prinderea lui Gabriel Bivolaru.
Gabriel Bivolaru, la Constanta?
In vreme ce politia tot nu parea sa aiba vreun indiciu privind locul unde s-ar gasi fugarul Gabriel Bivolaru, ieri, surse din PSD afirmau ca acesta s-ar ascunde la o adresa din Constanta. In Bucuresti, la toate locatiile sale cunoscute era liniste. Unul dintre culcusurile ex-deputatului PSD Gabriel Bivolaru se afla la o aruncatura de bat de arestul DGP din Rahova. La adresa din Unirii 18, blocul 5 B, Bivolaru a fost vazut de administrator "acum doua-trei saptamani, cand l-am intalnit la intrare." Pentru apartamentul de la numarul 33, urmaritul general are intretinerea platita "la zi", pentru doua persoane. "Sper sa o plateasca si de acum incolo. Banii mi-i aduce soferul lui Bivolaru." Cu doua etaje mai sus de Bivolaru isi are cabinetul de avocatura Antonie Iorgovan. Secretara sa ne-a spus ca nu stia ca Bivolaru sta pe aceeasi scara. Unul dintre angajatii biroului de avocatura si-a amintit ca, acum patru ani, auzise ca Bivolaru ar sta acolo, dar nu l-a vazut niciodata. Adresa din buletinul lui Bivolaru e insa la o casa modesta, din Popa Tatu 22. Acolo locuieste mama sa, care nu a dorit sa dea nici un fel de relatii. Vecinii spun ca nu l-au mai vazut venind pe Bivolaru la parinti inca de pe vremea cand era "cu frantuzoaica aia de Mona de Freitas." Cu o saptamana si ceva in urma, actualul urmarit general isi facea veacul pe la sediul firmei sale, "VGB", din cartierul Bucurestii Noi. Pe strada Stelutei, aproape toate imobilele sunt cunoscute ca fiind proprietati ale lui Bivolaru. Doua sedii ultraluxoase si o gramada de limuzine cu numarul preferential VGB ne-au facut sa banuim ca tocmai nimeriseram in fieful fostului deputat PSD. In fata vilelor, cativa agenti ai unei firme de paza patrulau de zor. Oamenii pazeau intrarea intr-o constructie din sticla, cu un gard inalt si intesata cu camere de supraveghere video din zece in zece metri. Badiguarzii povesteau ca nu exista nici o persoana pe nume Bivolaru in cladire, iar de intrat nu se poate decat pe baza de legitimatie sau invitatie din interior. In schimb, vecinii de peste drum sustin ca Gabriel Bivolaru venea zilnic in inspectie la sediile de pe Stelutei. "Pana acum o saptamana, venea dimineata si pleca seara din firma. De regula, venea soferul cu jeep-ul si il lua. Acum au ramas doar angajatii", povesteste o vecina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite