Pogea promite: pensia minimă va creşte, iar bugetul pentru şomaj va fi suplimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea promite: pensia minimă va creşte, iar bugetul pentru şomaj va fi suplimentat
Pogea promite: pensia minimă va creşte, iar bugetul pentru şomaj va fi suplimentat

Bugetul de pensii va fi suplimentat cu 500 milioane lei pentru a asigura plata pensiilor în 2009, iar bugetul de şomaj va creşte în urma rectificării bugetare din august cu 864 milioane lei, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Mai citiţi şi:
Pogea: Bugetarii vor intra obligatoriu în concediu fără plată de 10 zile

"Vom suplimenta bugetul pentru şomaj cu 864 milioane lei, circa 0,17% din PIB, şi vom suplimenta bugetul de pensii cu 500 milioane lei. Totodată, vom transfera de la bugetul de stat 5,4 miliarde lei pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale", a precizat Pogea.

Ministrul Finanţelor a adăugat că legislaţia va fi modificată "în sensul îmbunătăţirii situaţiei persoanelor vulnerabile" şi că pensia minimă va creşte de la 1 octombrie de la 300 lei la 350 lei şi că majorarea pensiilor cu 2% va necesita un efort bugetar de 200 milioane lei.

Totodată, Gheorghe Pogea a anunţat că Guvernul a dispus majorarea cheltuielilor cu 150 milioane lei, pentru a asigura funcţionarea normală a primăriilor şi că, în plus, vor fi alocate autorităţilor publice locale circa 400 milioane lei pentru lucrările de infrastructură şi refacerea drumurilor judeţene.

Ministrul Finanţelor a precizat că vor fi suplimentate fondurile alocate pentru infrastructură la nivel naţional cu 500 milioane lei.

"Vom aloca în următoarea perioadă 364 milioane lei CFR, prin redistribuire, pentru plata restanţelor la furnizori, în special pentru plata datoriilor făcute pentru consumul de energie electrică", a mai spus Pogea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite