Pogea le cere parlamentarilor să aprobe bugetul pe 2010 până la finele anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea le cere parlamentarilor să aprobe bugetul pe 2010 până la finele anului
Pogea le cere parlamentarilor să aprobe bugetul pe 2010 până la finele anului

Ministrul interimar de finanţe, Gheorghe Pogea, le-a cerut astăzi parlamentarilor să ia măsuri pentru a aproba bugetul pe 2010 până la finalul acestui an, cu un deficit bugetar de 5,9% din Produsul Intern Brut (PIB).

"Este o chestiune foarte importantă finalizarea bugetului de stat. Fac apel la dumneavoastră pentru a îl aproba până la finalul acestui an. Noi am făcut proiecţia cheltuielilor şi veniturilor bugetare pe 2010, dar nu putem avea această iniţiativă. De aceea, este foarte important, chiar dacă se va întâmpla după alegeri, această lege să fie aprobată", a spus Pogea, la audierile în Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

El a menţionat că cel mai important parametru în cadrul proiecţiei bugetare pe 2010 este deficitul, fixat la 5,9% din PIB, respectiv 31,2 miliarde lei, faţă de 7,3% din PIB în acest an.

La finalul anului, şomajul va  atinge 7 la sută

    
Ministerul interimar al Finanţelor a mai declarat că rata şomajului va atinge şapte la sută la finalul anului 2009.

"Rata şomajului va atinge nivelul de şapte la sută la finalul anului 2009. Dinamica este în creştere", a spus Pogea.

Rata şomajului a crescut în septembrie cu 0,3 la sută, până la 6,9 la sută, faţă de 6,6 la sută în august 2009 şi 3,9 la sută în aceeaşi lună a anului trecut, conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă a fost de 625.140 de persoane, din care 276.444 femei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite