Pogea - solidar cu miniştrii PNL la prăduirea Loteriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

7% din Loterie şi Imprimerie către consiliile de administraţie, ci numai către salariaţii acestor instituţii. Pogea ne-a confirmat că a semnat atât nota de fundamentare, cât şi pentru

7% din Loterie şi Imprimerie către consiliile de administraţie, ci numai către salariaţii acestor instituţii.
Pogea ne-a confirmat că a semnat atât nota de fundamentare, cât şi pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă, cot la cot cu ceilalţi miniştri pedişti, liberali, conservatori şi udemerişti, prezenţi la şedinţa din 22 decembrie, anul trecut. "În cadrul luării unei decizii în guvern, miniştrii sunt solidari. Unul care nu este de acord cu un act normativ nu are decât să-şi dea demisia", a spus Pogea. El a confirmat astfel că toţi miniştrii PD au semnat, în cunoştinţă de cauză, ordonanţa de urgenţă respectivă. "şi chiar dacă semnam noi toţi, dacă Tăriceanu se opunea, ordonanţa nu ar fi fost aprobată", a mai spus vicepremierul. De asemenea, vicepremierul a ţinut să menţioneze că nu este unul dintre iniţiatorii ordonanţei în cauză, ci el doar a semnat documentul elaborat de ministrul de finanţe, liberalul Sebastian Vlădescu.
"Eu semnez peste 80% din documentele guvernului şi nu am timp să le analizez pe toate", ne-a mai spus Pogea. Vlădescu, prezent la discuţie, şi-a asumat paternitatea documentului, adăugând că ministrul Pogea l-a semnat "cu bună-credinţă". Gheorghe Pogea a încercat, în schimb, să ne demonstreze că preşedintele Băsescu nu a minţit, ci afirmaţia privind neimplicarea miniştrilor PD a făcut-o în necunoştinţă de cauză, uitându-se doar pe forma finală a actului normativ, unde nu apar decât două semnături: a premierului Tăriceanu şi a ministrului de finanţe, Sebastian Vlădescu. Într-o emisiune televizată, preşedintele Băsescu a afirmat că miniştrii PNL au făcut "şmecherii" cu mai multe ordonanţe, miniştrii PD nefiind implicaţi.

Angajaţii Loteriei şi Imprimeriei nu vor mai primi acţiuni
Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat, ieri, că reprezentanţii Executivului au sprijinit eliminarea din textul ordonanţei de urgenţă a paragrafului care prevedea vânzarea a 7% din acţiunile Loteriei şi Imprimeriei către consiliile de administraţie şi salariaţi. Oana Marinescu a făcut acest anunţ din cauza interesului şi solicitărilor sporite ale ziariştilor pe această temă, în urma articolului prezentat de ziarul Adevărul de ieri. "Cu prilejul dezbaterilor din Senat a fost eliminată din textul ordonanţei acea prevedere prin care se acorda un pachet de acţiuni salariaţilor Loteriei şi Imprimeriei Naţionale. Guvernul a considerat oportun să se renunţe la această prevedere", a declarat Oana Marinescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite