Poftiţi la seif!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de schimb valutar prădată nu avea camere de luat vederi funcţionale. Hoţii au furat de la o casă de schimb valutar din Cluj-Napoca 196.000 de lei, după ce au deschis seiful cu cheia originală.

Patronul casei de schimb valutar din centrul Clujului, prădată în noaptea de marţi spre miercuri de hoţi necunoscuţi, a fost victima propriei neglijenţe, lasă de înţeles anchetatorii.

Cele trei camere de supraveghere erau nefuncţionale, şi orice persoană apropiată acestuia, sau celor două casiere angajate, putea cu uşurinţă să afle că cheia seifului era ţinută în sertarul biroului.

Mai rămânea de rezolvat doar problema alarmei. Astfel, hoţii au tăiat cablul ce făcea legătura cu sistemul de alarmă al firmei de pază Total Security.

Filmul evenimentului

Potrivit anchetatorilor, hoţii au spart, în noaptea de marţi spre miercuri, butucul uşii de la intrarea în casa de schimb valutar Macrogroup Exchange Office, de pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca, după ce au tăiat cablul ce atârna în gangul alăturat casei de schimb.

Autorii furtului s-au ajutat de o scară, pe care au găsit-o în curtea clădirii, unde se efectuau lucrări de reparaţii. După ce au intrat, au deschis seiful, cu ajutorul cheii originale, ce era ţinută în sertarul unui birou.

În seif se afla suma de 196.000 de lei, în valută şi monedă românească, pe care au luat-o şi au plecat. Incidentul a fost reclamat abia ieri dimineaţa, la ora 8.22, de una din casierele casei de schimb valutar.

Nu s-a prezentat la poliţie

Pe lângă furt, poliţiştii anchetează şi modalitatea de asigurare a pazei respectivei case de schimb valutar de către patronul acesteia, Iosif  Botar.

De altfel, casa de schimb valutar a fost controlată de poliţiştii secţiei I în 24 februarie. „Deoarece era prezentă doar casiera, patronul a fost contactat telefonic şi chemat la secţie, pentru a prezenta documentaţia situaţiei sistemului de pază”, a declarat inspectorul Raluca Seucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţier al Judeţului Cluj.

Acesta, însă, nu s-a prezentat la poliţie. Iosif Botar deţine, în Cluj-Napoca, nouă case de schimb valutar.

Păgubitul, anchetat de Garda Financiară
Patronul păgubit, Iosif Botar, este anchetat de Garda Financiară, împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Ancheta vizează operaţiunile efectuate de casa de schimb valutar în ultima perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite