Poftiţi la muzee nocturne!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul "Noaptea Muzeelor" este programat, în funcţie de muzeu, între 17 şi 19 mai. În aceste două nopţi, muzeele din România vor avea porţile deschise şi vor putea fi vizitate

Evenimentul "Noaptea Muzeelor" este programat, în funcţie de muzeu, între 17 şi 19 mai. În aceste două nopţi, muzeele din România vor avea porţile deschise şi vor putea fi vizitate gratuit. Marile muzee pregătesc, pe lângă expoziţiile înscrise în programul lunii mai, şi evenimente speciale pentru aceste nopţi.

Printre muzeele care participă la acest eveniment se numără Muzeul Naţional de Artă, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul hârtiilor şi cărţilor vechi, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Ştiinţelor Naturale "Grigore Antipa", Muzeul Bucureştiului, Muzeul Geologic Naţional, precum şi alte instituţii de acest gen din ţară, cum este de exemplu Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. Muzeul "Grigore Antipa" vă aşteaptă sâmbătă seara cu tema "Dulce şi amar - veninuri şi nectar", un program cu jocuri, expoziţii şi vizionări. Intrarea între orele 18.00 şi 01.00 este liberă.

Printre muzeele care pregătesc evenimente mai largi, care se întind pe trei zile, între 17 şi 19 mai, se numără Muzeul Ţăranului Român sau Muzeul Naţional de Artă. Muzeul Ţăranului vă aşteaptă cu concerte în aer liber, expoziţii virtuale şi vizionări de filme documentare, dar şi cu evenimentul "The Best of Astra Film Festival", iar la Muzeul Naţional de Artă puteţi vedea diferite expoziţii fără să plătiţi biletul.

La Muzeul Naţional de Geologie vă întâlniţi cu indienii, în cadrul evenimentului "Noaptea Indiană", pe 17 mai. "Sub semnul Thaliei" este evenimentul organizat la Muzeul Naţional de Istorie, sâmbătă, între orele 16.00 şi 04.00.

"Noaptea muzeelor" a fost iniţiată în 2005 la propunerea ministrului culturii şi comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite