Poetul Cezar Ivănescu dă vina pe Mircea Dinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cezar Ivănescu a primit decizie de colaborare cu Securitatea de la CNSAS, a informat ieri Newsin, citând surse din cadrul Consiliului. El îl acuză la rândul său pe Mircea Dinescu că ar fi

Cezar Ivănescu a primit decizie de colaborare cu Securitatea de la CNSAS, a informat ieri Newsin, citând surse din cadrul Consiliului. El îl acuză la rândul său pe Mircea Dinescu că ar fi manipulat decizia CNSAS.

"Este ultima mea confruntare cu diavolul. Dacă această ştire circulă înainte ca să-mi fie arătat dosarul împreună cu eventuale probe, eu o consider o contrafacere a tovarăşului ofiţer de securitate Mircea Dinescu, care se află în componenţa CNSAS.

Acest CNSAS nu este demn de încredere. Nu mi se pare un lucru normal ca un fost ofiţer de securitate, cum este Mircea Dinescu, căruia i-am cerut să-şi arate livretul militar, să dea un verdict despre un antisecurist şi un anticomunist notoriu ca mine", ne-a declarat Cezar Ivănescu.

Dinescu: "Este informator!"

La rândul său, Mircea Dinescu, aflat la Paris, susţine că nu are nicio implicare în acest "verdict" al CNSAS, întrucât nici nu a votat şi nici nu a văzut dosarul lui Ivănescu. "Nu i-am văzut dosarul. Eu am fost într-un conflict cu el, pe vremuri, când lucram la <> , şi am fost martor împotriva lui, împreună cu Dorin Tudoran. Degeaba însă spune Cezar Ivănescu despre mine că sunt general sau colonel de securitate. Eu am livret de soldat fruntaş. Deocamdată el este informator, şi să răspundă pentru asta".

Cezar Ivănescu a condus cenaclul "Numele Poetului" începând din 1984, imediat după moartea lui Nichita Stănescu. Cezar Ivănescu a fost propus de două ori la Premiul Nobel pentru Literatură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite