Poesis revine cu "Babilon"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul album este rodul unui întreg an de activităţi intense de creaţie şi înregistrări, atât la Bucureşti, cât şi în Calgary (Canada) . "Babilon" este un album al călătoriilor prin

Noul album este rodul unui întreg an de activităţi intense de creaţie şi înregistrări, atât la Bucureşti, cât şi în Calgary (Canada) .

"Babilon" este un album al călătoriilor prin timp, prin spaţiu, prin conştiinţe. Compoziţia care dă titlul albumului este o critică a confuziei, uşor de găsit în orice societate modernă, dar parcă a prostiei şi a lăcomiei mai cu seamă, în forma pe care a luat-o capitalismul din Europa estică.

De la imaginile fantastice din Sfinxul şi până la simplitatea dramei din Îngeri, îmbrăcată în situaţii şi nuanţe diferite, tema călătoriei şi a transformării este omniprezentă.

Grafica CD-ului a fost realizată de Alexandru Andrieş după câteva fotografii ale lui Dinu Lazăr, iar la înregistrările de studio au mai participat Alexandru Andrieş, pian şi pian electric, Mugurel Vrabete la bass şi Victor Panfilov.

Albumul "Babilon" este rodul unui întreg an de activităţi intense, care, pe lângă efortul de creaţie, au cuprins runde succesive de înregistrări, atât în Real Sound Studio din Bucureşti, cât şi în studioul Joli Fou Recordings din Calgary, Canada. Motivul? Cei doi componenţi ai grupului Poesis, Marius Baţu şi Eugen Baboi, locuiesc în prezent unul în România, celălalt în Canada.

30 de ani de la înfiinţare

Marius Baţu este în prezent unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi din genul acustic din ţară, el colaborând în ultima vreme cu o lungă listă de nume din muzica folk şi rock, dintre care Holograf, Phoenix, Pasărea Colibri sau Ducu Bertzi.

Eugen Baboi, celălalt component al grupului, s-a stabilit în Canada încă din 1996, la foarte puţin timp după lansarea albumului "Cântec şoptit", care avea să aducă o mare notorietate Grupului "Poesis". În prezent, Eugen Baboi îşi împarte timpul între geologie şi muzica de film şi TV, realizată în studioul său din Calgary.
Grupul "Poesis" împlineşte în acest an 30 de ani de la înfiinţare, aceasta având loc în anul 1977, la Casa de Cultură din Constanţa.

Autorii, componenţii grupului Poesis, Marius Baţu şi Eugen Baboi, sunt şi producătorii albumului, alături de A&A Records. CD-ul Poesis-Babylon este un produs distribuit exclusiv în România de A&A Records/Warner MusicLicensee.

Originali cum îi ştim, cei de la Poesis şi-au invitat prietenii la lansarea care a avut loc luni, 5 noimebire, cu textul " Vă aşteptăm luni, şi veniţi, căci...

Nu, nu-i sfârşitul lumii
Nu-i vreun armaghedon
E doar o zi obişnuită-n
Babilon

Poveste muzicală de-o viaţă

Poesis este numele ales de Corneliu Stroe (drummer la Creativ), pe când era director la Casa de cultură din
Constanţa, iar Marius Batu, Eugen Baboi şi Dicran Asarian, al treilea membru fondator al grupului, îşi căutau încă o identitate. S-a dovedit a fi o alegere perfectă, deşi mulţi n-au auzit vreodată despre cei doi, dar le este familiar "cântecul cu vrabia"…

Poesis este o călătorie care a început acum 30 de ani, aproape de două ori mai mult decât vârsta la care cei doi membri ai grupului au şoptit versurile lui Zaharia Stancu pentru prima dată. Marius a locuit în Germania şi Canada şi s-a întors acasă.

Eugen trăieşte în Canada şi încă mai caută să afle ce este "acasă". Poesis apare şi dispare şi lasă în urmă un Cântec şoptit…, un Babilon…

Cei doi componenţi ai grupului Poesis, Marius Baţu şi Eugen Baboi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite