Podul chinezesc peste Dunăre şi Centura Capitalei, blocate de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mai mulţi ani în urmă, o societate din China s-a angajat să construiască, prin finanţare proprie, un pod peste Dunăre, ce urma să lege Brăila şi Galaţiul de Tulcea. "Compania chineză

Cu mai mulţi ani în urmă, o societate din China s-a angajat să construiască, prin finanţare proprie, un pod peste Dunăre, ce urma să lege Brăila şi Galaţiul de Tulcea.
"Compania chineză este în continuare gata să facă acest proiect. A investit deja în studiul de prefezabilitate, iar mingea este la partea română", a declarat ieri, la Galaţi, Xu Jian, ambasadorul Chinei în România. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 400 milioane de dolari, la care partea română ar trebui să contribuie cu alţi 300 milioane de dolari pentru legarea podului la arterele importante de circulaţie. Deşi există un precontract semnat între români şi chinezi încă din guvernarea precedentă, nu s-a trecut de studiul de fezabilitate, autorităţile invocând lipsa banilor, pentru că zona nu se află pe o rută economică importantă. "Din păcate, în strategia naţională, aşa cum este ea gândită, Galaţiul a ieşit din zona de interes", a explicat Mihai Capra, prefectul judeţului Galaţi. De asemenea, refacerea şoselei de centură a Capitalei, un alt proiect finanţat de o companie chinezească, este amânat de mai mult timp de partea română.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite