Pod rupt pe drumul care leagă Buzăul de Tabăra de sculptură Măgura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O viitură produsă sâmbătă noapte pe un pârâu din judeţul Buzău a adunat tone de gunoaie menajere cauzând surparea unia dintre pilonii de rezistenţă ai podului de pe Drumul Judeţean

O viitură produsă sâmbătă noapte pe un pârâu din judeţul Buzău a adunat tone de gunoaie menajere cauzând surparea unia dintre pilonii de rezistenţă ai podului de pe Drumul Judeţean 100H. Pe carosabil s-a format un crater cu diametrul de doi metri, astfel că autorităţile au închis circulaţia pe drumul judeţean 100 H, către Mănăstirea Ciolanu şi Tabăra de sculptură Măgura.

Autovehiculele circula deviat pe un drum neasfaltat şi pe DN 10, prin localitatea Cândeşti. Pentru a tranzita zona, sătenii din 20 de localităţi sunt nevoiţi sa facă un ocol de aproape 20 de kilometri. Specialiştii în construcţii susţin că podul nu mai prezintă siguranţă nici măcar pentru pietoni, iar la o primă estimare, valoarea pagubei depăşeşte 3 miliarde de lei vechi.

Debitul pârâului Nişcov a crescut brusc, sâmbătă noapte, după o ploaie torenţială cazută în amonte. Unda de apă a antrenat cu ea însă şi tonele de gunoaie şi sticle de plastic aruncate de săteni la voia întâmplării pe malurile sau în albia pârâului. Viitura a înfundat podul, iar apa şi-a croit vad pe unde pe sub unul dintre piloni.

Duminică după amiază, pământul s-a lăsat cu tot cu şosea şi în asfalt a apărut un crater cu un diametru de 2 metri la unul dintre capete. "Conform avertizării pentru această zonă, precipitaţiile au atins 30 de litri pe metrul pătrat. 15 subofiţeri au lucrat la curăţarea albiei şi fac alt drum apei", a declarat colonelul Dănuţ Nicolae, comandantul ISU Buzău. Tonele de gunoaie blocate sub pod au acoperit şi o conductă pentru transportul produselor petroliere şi din cauza presiunii exista pericolul ca aceasta să cedeze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite