Pocăinţa femeii păcătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denia de astăzi ne aminteşte de ospăţul din casa lui Simion din Betania, un lepros vindecat de Iisus. Drept recunoştinţă pentru că a fost salvat, Simion a pregătit un ospăţ pentru Iisus

Denia de astăzi ne aminteşte de ospăţul din casa lui Simion din Betania, un lepros vindecat de Iisus. Drept recunoştinţă pentru că a fost salvat, Simion a pregătit un ospăţ pentru Iisus şi ucenicii care-L însoţeau. După învierea lui Lazăr şi vindecarea Leprosului, popularitatea Lui Iisus a stârnit o mare îngrijorare în rândul autorităţilor. Era foarte dificil să-L reţină la lumina zilei şi, de aceea, au hotărât să-l judece în secret. În timpul acestor uneltiri puse la cale la Ierusalim, Iisus participa la ospăţul oferit de Simion. Printre meseni se număra şi Maria, o femeie păcătoasă. În jurul mesei se discuta chiar despre încoronarea lui Iisus ca rege. Atunci, durerea Mariei s-a transformat în bucurie. Ea a spart vasul cu mir pe care-l avea şi a turnat conţinutul pe capul şi picioarele lui Iisus. Apoi a îngenuncheat şi a plâns, spălând cu lacrimile sale picioarele Mântuitorului pe care le-a şters cu părul ei despletit. "Darul" acesta, pe care Maria cea păcătoasă a vrut să-L toarne pe trupul mort al lui Iisus, ea l-a împrăştiat pe trupul său viu.

Atunci, Iisus a spus invitaţilor săi cât de mult preţuieşte gestul Mariei. "Mi-a uns trupul mai înainte, a spus El. Până departe, unde va fi răspândită Evanghelia, se va povesti despre fapta ei."

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite