Ploile puternice şi vijeliile lovesc din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii anunţă pentru ziua de astăzi şi cea de mâine că opt judeţe din România vor fi bântuite de furtuni puternice, inundaţii, grindină şi descărcări electrice frecvente,

Meteorologii anunţă pentru ziua de astăzi şi cea de mâine că opt judeţe din România vor fi bântuite de furtuni puternice, inundaţii, grindină şi descărcări electrice frecvente, potrivit avertizării cod portocaliu pe care a lansat-o ieri Administraţia Naţională de Meteorologie.

Încă de ieri-dimineaţă, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile a avertizat prefecturile judeţelor Bacău, Buzău, Covasna, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vrancea că, în intervalul 11 iulie, ora 18.00 - 12 iulie, ora 09.00, cantităţile de apă vor depăşi, local, 50-60 l/mp, existând un risc sporit de formare a viiturilor pe râurile mici.

Totodată, pentru restul de 34 de judeţe se menţine atenţionarea meteorologică cod galben, emisă de ANM acum două zile. Potrivit prognozei, în cursul serii şi nopţii de ieri erau aşteptate intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial (local cantităţi de apă de peste 30 l/mp) şi izolat grindină în regiunile vestice, nordice şi centrale.

Riscul producerii de viituri este mai scăzut faţă de judeţele avertizate cu cod portocaliu, dar nu a dispărut în totalitate.

Avertizarea cod galben atenţionează că atât astăzi, cât şi mâine fenomenele extreme vor continua, extinzându-se îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite