Ploile au lovit un sfert din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au lăsat în beznă, timp de peste două zile, până ieri la prânz, 12 localităţi din Bistriţa-Năsăud, după ce Electrica Nord a decis să retragă din exploataţie o linie electrică pentru

au lăsat în beznă, timp de peste două zile, până ieri la prânz, 12 localităţi din Bistriţa-Năsăud, după ce Electrica Nord a decis să retragă din exploataţie o linie electrică pentru reparaţii. Tot din cauza unei furtuni puternice, peste 60 de localităţi din judeţul Arad au rămas fără curent, duminică seara, echipele de intervenţie reuşind să realimenteze abia ieri dimineaţă toate localităţile afectate. Majoritatea defecţiunilor au fost semnalate pe Valea Mureşului şi pe Valea Crişului Alb. Furtuna a afectat şi municipiul Arad, mai mulţi copaci fiind rupţi de vânt, însă nu au fost înregistrate pagube.

Sate hunedorene, izolate
Peste 500 de persoane din satele hunedorene Fizeşti, Ohaba Ponor şi Federi au rămas izolate, din cauza unei viituri. Localnicii povestesc că ploaia a început să cadă duminică seara, iar în câteva ore şuvoaiele adunate de pe văile Şura Mare, Şura Mică şi Federului au acoperit satele, mai multe case fiind inundate, iar oamenii au fost nevoiţi să se adăpostească pe dealuri. "Viitura ne-a distrus tot. În curte, apa avea mai mult de un metru. Abia am scăpat. A rămas nămolul", povesteşte Vasile Pavel, un sătean din localitatea Ohaba Ponor, comuna Pui. Sute de păsări şi animale au fost luate de ape.

Gospodării inundate în Vaslui
Un număr de 81 de gospodării şi cinci drumuri din judeţul Vaslui au fost afectate de inundaţii. Cea mai afectată localitate a fost municipiul Huşi, unde precipitaţiile abundente au inundat 38 de gospodării, iar două cartiere au rămas fără energie electrică timp de câteva ore. Tot în acest oraş, peste doi kilometri de drumuri au fost distruşi în proporţie de până la 50%. Pagube la fel de semnificative au fost înregistrate şi în comuna Tutova, unde 21 de gospodării au fost inundate, iar două drumuri au fost distruse sau acoperite cu nămol pe o distanţă de patru kilometri. O altă comună afectată a fost Creţeşti, unde apele au inundat 22 de gospodării şi au fost colmatate trei drumuri.

Acoperişuri smulse de vânt şi localităţi în beznă
Furtuna a lăsat fără energie electrică zeci de sate din judeţul Maramureş, mai multe blocuri au rămas fără acoperişuri, iar copacii rupţi au blocat Drumul European 58. În Satulung, vântul a dezrădăcinat o cruce înaltă de câţiva metri, iar mai mulţi copaci căzuţi au rupt firele de electricitate, câteva zeci de sate din judeţ rămânând fără energie electrică. Vijelia a afectat şi municipiul Baia Mare. În centrul oraşului, un acoperiş a fost smuls de vânt, avariind serios câteva maşini parcate în zonă. Bucăţi de lemn au spart şi geamurile unor locatari. Vijelia a afectat şi oraşul Sighetu Marmaţiei şi comuna Recea. În Recea, vântul a smuls 40 de acoperişuri. De asemenea, 18 localităţi au rămas fără energie electrică după ce vântul a avariat reţeaua.

19 localităţi au rămăs fără energie electrică, 55 de posturi de transformare şi 4 linii electrice fiind alterate. În judeţul Bihor, apa scursă de pe versanţi a acoperit DJ 767 B pe o lungime de jumătate de kilometru, iar între satele Surduc, din comuna Copăcel, şi Serghiş, din comuna Vârciorog, apa a atins un metru adâncime. În judeţul Maramureş, 41 de locuinţe şi 3 obiective sociale au avut de suferit, iar în comuna Voineasa, din judeţul Vâlcea, subsolurile blocurilor, unele locuinţe şi sediul primăriei au fost inundate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite