Ploieşti:Profesorii vor primi primele de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti:Profesorii vor primi primele de vacanţă
Ploieşti:Profesorii vor primi primele de vacanţă

Dascălii din filiala Prahova a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ vor primi primele de vacanţă restante din 2005 până în 2007.

În urma procesului câştigat recent de filiala Prahova a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, dascălii care fac parte din acest sindicat vor primi primele de vacanţă restante din 2005 până în 2007.

Suma se ridică la 240 de miliarde de lei vechi, luni urmând a avea loc o întâlnire între liderul sindicatului, Gheorghe Giurumescu, şi primarul Ploieştiului, pentru a fi puse la punct modalităţile de plată a acestor bani.

„Vom lua în discuţie mai multe variante de plată, cum ar fi plata eşalonată. Mizăm în primul rând pe o înţelegere amiabilă, deşi avem pregătit un expert pentru o eventuală executare silită. Nu vrem să ajungem acolo pentru că partea vinovată ar fi pusă în situaţia de a plăti excutarea silită şi asta implică o altă cheltuială din partea municipalităţii”, ne-a declarat Gheorghe Giurumescu.

Salarii de bază indexate
Primele de vacanţă restante reprezintă contravaloarea unui salariu de bază ce trebuia acordat fiecărui cadru didactic în luna anterioară plecării în concediu.

Această sumă urmează să fie actualizată în raport cu indicele de inflaţie. Drepturile băneşti se acordă potrivit Contractului Colectiv de Muncă şi Statutului cadrului didactic.

„Ceea ce ne nemulţumeşte şi mai mult este faptul că sunt primării din judeţul Prahova care au reuşit să plătească cadrelor didactice aceste sume de bani, însă, profesorii din Ploieşti nu au beneficiat drepturile lor băneşti”, mai spune liderul sindical.

10.000 de cadre didactice
În Prahova figurează 9.000 de cadre didactice şi 1.000 de angajaţi pe posturi auxiliare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite