Ploieşti:Pasajul de la Winmarkt Grand Center vibrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii centrului comercial spun că ploieştenii nu au de ce să se îngrijoreze şi că fenomenul de vibrare este perfect normal.

Loc: centrul oraşului. Descriere: spaţiu modern, canapele confortabile. Mod de întrebuinţare: poate fi folosit pentru o ieşire cu prietenii. Atmosferă: în general plăcută, atunci când muzica nu este dată la maximum.

Este vorba despre spaţiul amenajat între fostele Galerii Comerciale şi Omnia, mai precis despre unirea celor două centre comerciale alăturate printr-un corp de legătură din sticlă. Fiind snack-bar, acesta este amenajat cu mese, scaune şi canapele, unde ploieştenii obosiţi după cumpărături pot mânca o pizza, o gustare rece sau pot bea un suc.

Au crezut că e cutremur
Singurul disconfort al celor care vin să se bucure de canapele este mişcarea tunelului. Pasarela care leagă Omnia şi Galeriile Comerciale vibrează ori de câte ori pe ea circulă lumea. Cu cât traficul este mai mare cu atât trepidaţiile acesteia se simt mai acut.

“Am senzaţia că pardoseala se mişcă. Nu ştiu dacă mi se pare, dar nu cred, că am simţit de mai multe ori. Am crezut prima dată că este cutremur şi m-am speriat un pic”, spune Alice Voicu, care a ieşit cu prietenele în oraş.

Acelaşi lucru îl susţine şi Gabriel Toma, un alt ploieştean ieşit la un suc. “După ce ni s-au servit cafelele, am văzut că acestea începuseră să se mişte. Nu ştiam ce se întâmplă şi intrasem un pic în panică, dar după aceea mi-am dat seama că este din cauza pasajului”.

Ploieştenii sunt în siguranţă
I-am întrebat pe cei care sunt responsabili de construirea pasarelei dacă acest lucru este normal sau dacă poate fi vorba de vreun pericol la adresa ploieştenilor. Iulian Hatmanu, coordonatorul echipei tehnice din partea investitorului, ne-a declarat că nu există niciun pericol, în ciuda mişcării.

“Conexiunea dintre Galeriile Comerciale şi Omnia este făcută pe o infrastructură de beton. Distanţa dintre stâlpii de beton puşi la baza construcţiilor este de 25 de metri, iar în momentul în care se realizează o presiune este normal să se simtă o vibraţie. Planşeul este sprijinit pe grinzi metalice şi nu există niciun pericol chiar dacă acesta se mişcă”, a spus Hatmanu.

El a mai precizat că dacă ar fi fost probleme cu pasarela ar fi căzut sticla din cupolă. “Dacă pasajul s-ar fi deplasat, toată sticla ar fi crăpat. Când o să vedeţi că voi începe să înlocuiesc sticla atunci puteţi să vă faceţi probleme”, a mai declarat Hatmanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite