Ploieşti:„Nunta mută” rulează la Cinema „Patria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul prezintă un moment tragic din viaţa unor personaje ale căror fapte sunt inspirate din realitate,  fiind realizat în regia lui Horaţiu Mălăele

Pelicula prezintă o poveste în care o echipă de jurnalişti merge într-un oraş izolat să filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale.

Primarul localităţii le povesteşte jurnaliştilor cum, în primăvara anului 1953, Mara şi Iancu au vrut să se căsătorească.

Filmul este bazat pe o întâmplare adevărată, petrecută într-un sat românesc, în acel an. Înainte de începerea petrecerii de nuntă, primarul  satului, împreună cu comandantul regimentului de tancuri, fac publică moartea lui Stalin şi declară doliu internaţional timp de şapte zile.

Se ascund în casă
Pentru că familiile mirilor nu sunt de acord cu amânarea nunţii, toate pregătirile fiind făcute şi nuntaşii deja prezenţi, ei decid să petreacă în interiorul casei. În schimb se baricadează cu scânduri bătute în ramele geamurilor, pentru a nu se auzi afară zgomotul petrecerii de nuntă.

Pe măsura ce invitaţii beau şi se simt bine, ei uită de jurământul de tăcere pe care l-au făcut. , „Nunta mută” devenine „Nunta gălăgioasă”.

În toiul petrecerii, un tanc sovietic intră în casă, bărbaţii sunt luaţi cu forţa şi deportaţi. Mireasa îşi va revedea proaspătul soţ după abia după 13 ani, când, sleit de puteri şi bolnav, omul ajunge acasă pentru a se stinge în linişte.

7 lei biletul
Preţul unui bilet la acest film este de 7 lei. În zilele de luni sunt reduceri, iar tichetul costă  5 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite