Ploieşti: 1.000 de prahoveni îşi caută loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bursa Locurilor de Muncă organizată ieri, la Ploieşti, Vălenii de Munte şi Câmpina, oferta angajatorilor a scăzut la aproape jumătate faţă de anul trecut, deşi cererea de joburi este mare.

La Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, 1.192 de persoane au luat cu asalt cele trei centre, Ploieşti, Câmpina şi Vălenii de Munte, în care a avut loc selecţia. Încă de dimineaţă cei interesaţi de găsirea unui loc de muncă au discutat cu angajatorii şi şi-au depus CV-urile.

Doar 56 de agenţi economici din cei peste 200 contactaţi de AJOFM au răspuns invitaţiei de a participa la târg. La Ploieşti şi la Vălenii de Munte s-au prezentat câte 20 de angajatori, iar la Câmpina doar 16.

Oferta de joburi mică, cererea mare
Faţă de anul trecut, numărul de locuri de muncă s-a înjumătăţit. Dacă în urmă cu un an la bursa locurilor de muncă au fost prezenţi 93 de agenţi economici care au oferit 1.200 de locuri de muncă, acum au existat disponibile doar 589 de joburi. Cele mai multe oferte au fost în domeniul confecţiilor, al comerţului şi al construcţiilor.

„Nu am ştiut că era şi la noi în oraş bursa locurilor de muncă, acum am aflat. Aş vrea să găsesc undeva să lucrez în croitorie. Eu, de meserie, sunt ţesător de covoare, dar acum nu se mai fac“, a spus Camelia care a venit de la Vălenii de Munte la Ploieşti în speranţa că o să-şi găsească ceva de lucru.

11 prahoveni angajaţi pe loc
La bursa organizată ieri, au fost selectate în vederea încadrării 306 de persoane. De asemenea, 11 prahoveni au fost încadraţi pe loc, respectiv şase muncitori necalificaţi, doi fierari - betonişti, un bucătar, un instalator tehnico - sanitar şi un brutar. În prezent, în judeţul Prahova sunt înregistraţi 16.611 someri, dintre care 11.820 sunt şomeri indemnizaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite