Ploieşti: A murit după ce a fost operată de apendicită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 13 ani din oraşul prahovean Mizil a murit la aproximativ o jumătate de oră după ce a fost operată de apendicită.

Fata a fost internată pe data de 30 martie la secţia de chirurgie a Spitalului din Mizil, fiind suspectă de apendicită. A doua zi, în jurul orei 11.40 a fost operată, intervenţia durând circa 40 de minute şi decurgând normal, conform celor declarate de cei doi chirurgi. După ce a fost dusă în secţia de terapie intensivă, tânăra a intrat în stop cardio-respirator, iar doctorii au încercat timp de 30 de minute să o resusciteze, însă fără niciun rezultat. Părinţii au acuzat medicul anestezist că le-a omorât copilul şi au depus deja plângere la Autoritatea de Sănătate Publică.

Părinţii acuză medicii
"Eu cred că i-au făcut prea multă anestezie. Fata era vânătă şi nu făcea decât să se vaite, îşi trăgea sufletul şi a murit în braţele mele", a declarat Filoftea Aron, mama fetei pentru Realitatea.net. Doctorul Romeo Mărgărit a declarat că "operaţia a decurs bine, anestezia bine. La zece minute după ce a fost scoasă din sala de operaţie a făcut stop cardio-respirator şi a decedat. Probabil de la substanţa anestezică, dar până nu vin rezultatele de la medicul legist, nu ştim adevărul".

Cristian Vintilescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova a precizat că “imediat după constatarea decesului, a fost informată Autoritatea, iar noi am informat Ministerul de Sănătate, după care am declanşat o anchetă internă. La ora 18.30 în ziua decesului am avut raportul anchetei administrative, în urma căruia s-a constatat că procedurile medicale au fost îndeplinite şi nu putem culpabiliza pe nimeni”. Directorul ASP a mai spus că se va putea constata cauza decesului doar după examenul anatamo-patologic, iar aceasta va fi stabilită doar de Colegiul Medicilor.


Fata avea probleme cu inima
Azi, în urma autopsiei efectuate, au fost stabilite rezultatele preliminare. Vasile Drăghici, directorul Serviciului de Medicină Legală Prahova ne-a declarat: “Deocamdată, avem un diagnostic de etapă, este vorba despre o suferinţă cardiacă. S-au recoltat probe pentru analize toxicologice şi histologice. S-a constatat o insuficienţă cardiorespiratorie pe o suferinţă cardiacă care nu e normală la vârsta aceasta. Vom vedea ce se constată la microscop”.

Vasile Drăghici spune că analizele se vor face la o policlinică cu care serviciul are încheiat un contract: “Sperăm să fie gata în două-trei săptămâni. Dacă le trimiteam la Bucureşti, la Institut, dura cam şase-opt luni”.

Nu a fost depusă reclamaţie la Colegiul Medicilor
Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, doctorul Simona Schnellbach a spus că a fost declanşată o anchetă internă în acest caz, urmând ca toate documentele medicale să fie verificate, iar medicii să fie audiaţi. Simona Schnellbach a zis că deocamdată, rudele nu au depus nicio reclamaţie la Colegiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite