Ploieşti: A început dezinsecţia spaţiilor verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: A început dezinsecţia spaţiilor verzi
Ploieşti: A început dezinsecţia spaţiilor verzi

Cetăţenii sunt atenţionaţi de către autorităţi ca, în cazul în care vin în contact cu substanţele împrăştiate pe plante, să se adreseze medicului de familie.

Reprezentanţii operatorului de salubritate au demarat prima etapă din campania de dezinsecţie a zonelor verzi de pe domeniul public al municipiului Ploieşti. Această primă etapă se va întinde până pe 12 iunie, dar poate suferi modificari dacă vremea va fi nefavorabilă. Până la sfârşitul anului, se vor mai derula încă două etape similare.

Prima zonă în care s-a intervenit a fost zona Parcului "Constantin Stere" de la Bucov, urmând ca operatorii să continue cu Bariera Bucureşti. Angajaţii Veolia de la dezinsecţie sunt împărţiţi în echipe de câte cinci salariaţi şi sunt dotaţi cu atomizoare specifice. Totodată, lucrătorii dispun şi de utilaje de împrăştiere a ceţii, care pulverizează produsul insecticid până la o înălţime de zece metri, suficent cât să atace omizile şi alte insecte ce se pot ascunde în frunzele din vârfurile arborilor.

Produsele folosite pentru spaţiile verzi nu sunt periculoase pentru animale, însă apicultorii sunt avertizaţi că trebuie să ia toate măsurile care se impun pentru ca albinele să nu fie afectate. Cetăţenii sunt atenţionaţi de către autorităţi ca, în cazul în care vin în contact cu substanţele împrăştiate pe plante, să se adreseze de urgenţă medicului de familie.

Dezinsecţii contra puricilor şi gândacilor
Dacă pentru domeniul public este prima acţiune de anul acesta, operatorii DDD (dezinsecţie, deratizare, dezinfecţie) ai companiei Veolia au mai participat, până acum, la acţiuni de dezinsecţie şi deratizare, la cererea asociaţiilor de proprietari.
Solicitările au vizat dezinsecţia la subsolurile de bloc şi din casa scării - în special contra puricilor şi gândacilor - şi deratizarea la subsolurile de bloc şi în camera de precolectare a blocurilor turn.  Reprezentanţii Veolia spun că  „sezonul DDD abia acum începe, iar operatorii vor fi la mare căutare de către asociaţiile de proprietary, în perioada următoare”.

Preţuri pentru igienizări
Tarifele pentru asociaţiile de proprietari care vor să igienizeze spaţiile commune ale imobilelor în care locuiesc sunt următoarele: pentru subsol şi cameră de precolectare 80 lei dezinsecţia, 53,40 lei deratizarea şi 43,32 lei dezinfecţia.

Locatarii care stau la blocuri cu patru etaje vor fi nevoiţi să plătească 47 de lei pentru dezinsecţia efectuată la casa scării şi câte 43,32 lei pentru deratizare, respectiv dezinfecţie. Proprietarii de apartamente situate în blocuri turn au de plătit pentru dezinsecţia efectuată pe scara scării 60,70 lei, pentru deratizare 53,40 lei şi pentru dezinfecţie 43,32 lei. În cazul dezinsecţiei efectuate pentru purici, în camerele de
precolectare, tariful este de 111,7 lei fără TVA..

Documente utile
Actele necesare la încheierea contractului de prestări servicii cu operatorul de salubritate sunt: ştampila Asociaţiei de Locatari, contul bancar şi datele asociaţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite