Ploieşti: Se fac angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de joburi vor fi puse la bătaie, mâine, la Bursa Locurilor de Muncă, organizată în mai multe oraşe din judeţ.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova va organiza mâine dimineaţă, de la ora 9.30, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acţiunea va fi organizată la Ploieşti, Câmpina şi Vălenii de Munte. La Ploieşti, evenimentul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Câmpina, la Casa de Cultură „Geo Bogza“, iar la Vălenii de Munte, la sediul agenţiei locale.

Cele mai multe locuri libere sunt în Ploieşti
Reprezentanţii AJOFM aşteaptă la bursă 226 de agenţi economici, dintre care 80 la Ploieşti, 25 la Câmpina şi 121 la Văleni. Aceştia oferă 362 de locuri de muncă, cele mai multe, 214, pentru  Ploieşti.

Majoritatea slujbelor sunt oferite în domeniul confecţiilor – 148 de locuri, în comerţ - 72 de locuri, în construcţii - 52 de locuri şi în industria alimentară - 29 de locuri. Se caută călcătorese, muncitori necalificaţi, operatori calcul, vânzători, spălători vehicule, zidari, zugravi, montatori rigips, tranşatori, gestionari şi agenţi comerciali.

Pentru cei cu studii superioare, sunt oferite doar 20 de locuri de muncă, în domeniul asigurărilor, în industria alimentară şi în construcţii.

Peste 16.000 de şomeri
În judeţul Prahova există, în prezent, peste 16.000 de şomeri, dintre care cei mai mulţi au vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani. În luna martie, au fost 1.306 dosare noi de şomaj, pe fondul crizei financiare.
Din totalul de 16.706 şomeri, 4.390 au studii liceale şi universitare, restul absolvind doar învăţământul primar, gimnazial sau profesional.

În perioada ianuarie – mai, au fost anunţaţi 5.311 disponibilizări. Principalele domenii în care se vor face concedieri sunt fabricarea de echipamente electronice – 736, construcţii metalice – 668, transporturi – 500 şi fabricarea produselor petroliere – 409.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite