Ploieşti: Ziua Internaţională a Copilului, serbată în tot municipiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Ziua Internaţională a Copilului, serbată în tot municipiul
Ploieşti: Ziua Internaţională a Copilului, serbată în tot municipiul

Cei mici şi părinţii lor au parte astăzi de multe suprize din partea municpalităţii şi a conducerii muzeelor ploieştene.

Pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a fost organizat un matineu muzeal cu tema „Culorile copilăriei”. 

La Casa Memorială „Ion Luca Caragiale” a avut loc vernisajul expoziţiei de desene „Minunata lume a copilăriei”, în colaborare cu elevii din învăţământul preşcolar şi şcolar din Ploieşti, dar şi din alte judeţe.

Peste 130 de lucrări
Expoziţia „Minunata lume a copilăriei” are o tradiţie de peste şapte ani în activitatea muzeului ploieştean.

„Avem, în total, peste 130 de lucrări primite la sediul muzeului. Este vorba despre desene realizate de elevi ai şcolilor din Ploieşti, Bucureşti, Sinaia, Slobozia, Măgurele, Piteşti şi din localităţile Stoeneşti, Nedelea şi Telega.

Expoziţia va putea fi vizitată de ploieşteni până în data de 10 iunie, iar copiii care s-au implicat şi şi-au adus lucrările la acest eveniment vor primi din partea reprezentanţilor muzeului o diplomă de participare”, explică şeful secţiei, Nina Nicolae.

La Casa lui Nichita
Tot astăzi a fost vernisată o altă expoziţie de desene, intitulată „Copilăria la Nichita”, la Casa Memorială „Nichita Stănescu.

La Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” a avut loc concursul „Emoţii şi bucurii la Muzeul Ceasului”, cu participarea elevilor înscrişi la şcolile generale din comunele prahovene Cosminele şi Corlăteşti. 

Cu tramvaiul prin Ploieşti
Primăria Ploieşti le oferă copiilor, de ziua lor, o plimbare cu „Tramvaiul Copiilor”, care funcţionează pe traseele 101 şi 102.

Pe parcursul călătoriei, cei mici primesc daruri prin intermediul personalului Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti şi pot fi însoţiţi, în mod gratuit, de o persoană adultă.

„Tramvaiul Copiilor” pleacă de la Spitalul Judeţean, spre Gara de Sud, de la orele: 10.30, 12.40, 14.50, 17.00 şi 19.00, iar de la Gara de Sud spre Spitalul Judeţean, „Tramvaiul Copiilor” are plecări de la orele 11.05, 13.15, 15.25, 17.35 şi 19.35. În cazul tramvaiului 102, orele de plecare sunt: 11.40, 13.50, 16.00 şi 18.10, iar de la Gara de Vest spre Spitalul Judeţean plecările sunt programate pentru orele 12.10, 14.20, 16.30 şi 18.30.

Pentru copiii orfani
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a organizat un eveniment susţinut de copiii din centrele de plasament, la sediul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Maria”, din Vălenii de Munte.

Peste 200 de copii au dansat, au cântat, au recitat poezii, au concurat în ateliere de creaţie şi în întreceri sportive şi au prezentat costume şi măşti de carnaval.

Cu această ocazie a fost organizată o expoziţie cu diplomele obţinute de copii la diferite acţiuni şi cu fotografii legate de aceste evenimente, precum şi un grupaj de „perle” şi gânduri exprimate de aceştia.

Expoziţie de fotografie
Expoziţia, compusă din fotografii dar şi din afişe, poate fi văzută în următoarele săptămâni la sediul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Maria” din Vălenii de Munte.

Multe dintre unităţile şcolare din Ploieşti au organizat, cu ocazia acestei zile, o serie de activităţi extraşcolare dedicate elevilor, iar cursurile au fost suspendate pe durata serbărilor la care au participat cei mici.

Ana Maria Gadei, elevă
„De 1 iunie voi dansa în faţa şcolii nr. 25 iar apoi aş vrea să mă plimb cu «Tramvaiul Copiilor»”.

Ana Maria Ciucă, elevă
„Vreau să merg cu «Tramvaiul Copiilor» şi mi-ar plăcea să ajung şi la Muzeul de Istorie, unde sunt nişte evenimente”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite